Björnattack i Lycksele: ”Bet mig i låret”

Av:  TT

Björnen på bilden har inget med händelsen att göra. Arkivbild.
Björnen på bilden har inget med händelsen att göra. Arkivbild.

En man som var ute och plockade hjortron med sin fru i Umgransele i Lycksele attackerades av en björn i tisdags, rapporterar Folkbladet.

– Jag tror jag gick på precis där de låg, att ungen låg där i buskarna och det var väldigt tätt ris där. Sen hörde jag honan vråla sen kom hon och sprang rakt på mig. Jag låg på rygg när hon var över mig och bet mig i låret och rev mig på ryggen och lite uppe i skallen, säger mannen, som inte vill gå ut med namn, till tidningen.

Attacken var över på några sekunder.

– Klarar jag mig från infektion går det här bra. Hon bet i lårmuskeln så jag är inte så duktig på att gå just nu, men det ser hyfsat ut och ska nog ordna upp sig.

Enligt Västerbottens länsstyrelse är det väldigt ovanligt med björnattacker. I Norge och Sverige tillsammans sker det ett angrepp per år, skriver Folkbladet.

– Sedan händer det sannolikt ett antal gånger varje år i Västerbotten precis som i de andra länen att människor möter björn i olika former, där man ibland upplever björnen som aggressiv utan att det sker ett faktiskt angrepp med kroppskontakt, säger Michael Schneider, rovdjursansvarig på länsstyrelsen, till tidningen.

Publisert:

LÄS VIDARE