Sommarjobb gick till kommunchefernas barn

Av: Marcus Älverbrandt

Publicerad:

Sex projektanställda skulle anställas av Höörs kommun.

Men i stället för att utlysa tjänsterna så gick merparten till kommunchefernas barn, rapporterar Skånska Dagbladet.

Nu ryter Höör-borna ifrån.

I Höörs kommun i centrala Skåne skulle sex unga vuxna projektanställas över sommaren som ”värdar”. Arbetsuppgifterna handlade i korthet om att vägleda turister och ungdomar under sommarmånaderna. För att hitta lämpliga kandidater till jobben vände sig kommunen till fritidsledarutbildningen på Eslövs folkhögskola.

Men på Folkhögskolan fanns inga studenter tillgängliga. I stället för att då utlysa tjänsterna på Platsbanken så valde Höörs kommun att söka i de egna leden. Skånska Dagbladet avslöjar nu att fyra av de sex jobben har gått till barn till ”högt uppsatta chefer inom kommunen”.

Det rör sig bland annat om kommundirektörens Camilla Lindhes egna barn.

– Frågan gick inte till alla anställda. Däremot ställdes den till några olika medarbetare i form av ”Hur kan vi lösa detta snabbt och kvalitetssäkrat? Känner ni några ungdomar som skulle klara detta bra, som går att lita på och som kan vara redo med kort varsel?”, säger Camilla Lindhe till Skånska Dagbladet.

Kommundirektören menar att det aldrig var tanken att tjänsterna skulle utannonseras. På grund av tidsbristen blev de tvungna att lösa situationen internt.

Höörs kommun.
Foto: Google maps
Höörs kommun.

Höör-borna rasar

Förklaringen verkar inte köpas av invånarna i Höör. I Facebook-gruppen ”Höör – vad händer på byn?” så rasar kritiken.

”Så illa skött!!!” skriver en.

”Varför inte lägga ut en annons på Platsbanken? Det är ju inte som att arbetslösheten har minskat de senaste månaderna...” skriver en annan.

Det finns i dagsläget 344 arbetslösa i Höörs kommun.

Aftonbladet har sökt Camilla Lindhe utan framgång.

Publicerad: