Åtalas för flera fall av sexuellt ofredande

Av: Magnus Jansson Klarin

Publicerad:

En 67-årig man från Uppsala åtalas för flera fall av sexuellt ofredande.

Bland annat ska mannen ha följt efter, och sedan onanerat framför, en yngre flicka.

Mannen misstänks också ha visat sitt kön för flera barn på en förskola.

En 67-årig man från Uppsala åtalas för flera fall av sexuellt ofredande.
Foto: Polisen
En 67-årig man från Uppsala åtalas för flera fall av sexuellt ofredande.

Den 5 maj i år larmas polisen till Sernanders väg i Uppsala där en man står och blottar sig framför en förskola.

Vid halv tio på förmiddagen uppmärksammar en boende i ett närliggande flerfamiljshus mannen som, enligt vittnesuppgifterna, beter sig märkligt. Plötsligt vänder sig den 67-åriga mannen mot förskolan där flera barn befinner sig, tar fram sitt könsorgan, och börjar vifta med det framför barnen.

Vittnet i det intilliggande bostadshuset ringer då polisen och lyckas samtidigt skriva ned registreringsnumret på den bil som mannen, efter att ha blottat sig, lämnar platsen i.

Mannen återkommer till platsen

Efter en liten stund återkommer mannen och ställer sig på nytt och blottar sig framför barnen på den intilliggande förskolan. Vittnet väljer då att springa ned för att stoppa mannen tills dess att polisen hinner komma, men mannen hinner lämna platsen.

I anslutning till platsen hittas 67-åringens bil, men mannen syns inte till.

Misstänks för ytterligare fall av sexuellt ofredande

Mannen misstänks för ytterligare fall av sexuellt ofredande då han i november förra året ska ha ställt sig och onanerat framför en flicka som väntade på bussen i Ekeby bruk.

En kvinna med två barn ska ha passerat busshållplatsen, vilket fick mannen att tillfälligt gå undan. Men i samma stund som kvinnan och barnen lämnade busshållplatsen återkom mannen och fortsatte att onanera framför flickan tills dess att bussen anlände.

Till polisen berättar också flickan att hon sett den aktuella mannen, som hon också har lyckats filma med sin mobil, på samma plats vid ett tidigare tillfälle. Mannen ska också, vid minst ett tillfälle, ha följt efter flickan med sin bil.

Förnekar brott

Efter att ha fått se videoinspelningen erkänner 67-åringen att det är han som syns på filmen, och att ingen annan än han ska ha haft tillgång till den aktuella bilen, men han förnekar brott.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN