Mikael, 57, fortfarande försvunnen

Av: Jamshid Jamshidi, Sophie Stigfur

Publicerad:
Uppdaterad:

Två veckor har gått sedan Mikael Petersson, 57, senast sågs i Karlskrona.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har polisen nu säkrat blodspår från Mikael i en båt.

Nu sätts specialhundar in i sökinsatsen i Blekinge skärgård.

Blodspår i ett kök. Blodspår i en båt.

I övrigt har inga nya fynd rapporterats i sökandet efter den 57 år gamla Karlskrona-bon Mikael Petersson, som försvann lördagen den 25 juli.

Men nu kan Aftonbladet avslöja att blodet som hittats i en båt är bekräftat Mikaels.

Under fredagen drogs en större sökinsats igång i Blekinge skärgård, med såväl polis som Kustbevakningen. Man har även tillsatt specialhundar i sökandet kring vattnet, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Utgår från att han lever

Robert Loeffel, presstalesperson på Blekingepolisen uppger att man just nu genomför dykningar i skärgården kopplat till utredningen.

– Sökarbetet fortgår och kommer göra det hela helgen.

Polis och Kustbevakningen deltar i sökandet.
Foto: Peo Möller
Polis och Kustbevakningen deltar i sökandet.
Foto: Polisen
Mikael Petersson

Om polisen gjort några nya fynd eller fått några indikationer som tyder på att mannen finns i eller vid vattnet vill polisen vare sig bekräfta eller dementera.

Två män sitter häktade misstänkta för människorov. De misstänkta, båda i 20-årsåldern, har en relation till den försvunna Mikael. Enligt dem själva ”en mycket god relation”, enligt domstolens handlingar.

Grannar uppger att de sett de två misstänkta ge sig av i båten mot Blekinge skärgård samma dag som försvinnandet, tillsammans med Mikael. När båten kom tillbaka var Mikael inte kvar ombord.

De båda nekar till brott, och uppger att de två själva åkte ut med båten.

När de kom tillbaka dagen efter ska de ha mött en anhörig till den 57-åriga Mikael Petersson vid kajen. Först då blev de varse att han var försvunnen, enligt 20-åringarna själva.

Foto: POLISEN
Polisen vill komma i kontakt med personer som har sett en mindre bohusjulle i skärgården i Karlskronatrakten söndagen den 26 juli mellan klockan 06.30 och 15.00.

Vill få tips

Polisen har hittat blodspår i en lägenhet samt i en båt som kopplas till de misstänkta männen. Men trots att båten är tagen i beslag och de båda männen är i polisens förvar vet man alltså fortfarande inte var Mikael befinner sig.

De misstänkta själva hävdar att blodet i båten inte är något märkligt ”med hänsyn till de aktiviteter man normalt företar på en båt”.

Åklagaren menar att de båda misstänkta ska ha fört 57-åringen från lägenheten till båten. Männens advokater menar å sin sida att detta vore omöjligt, bland annat med hänvisning till att den försvunne mannen väger närmare 90 kilo medan de två misstänkta båda väger runt 50 kilo.

Polisen har i samband med de omfattande sökinsatserna offentliggjort en bild på Mikael Petersson, i hopp om att få in tips och iakttagelser om vad som kan ha hänt.

– Vi vädjar till allmänheten att hjälpa oss, minsta observation kan vara viktig för oss. Tveka inte om ni vet eller misstänker någonting, kontakta oss så att vi kan lägga de pusselbitarna, sa Robert Loeffel till Aftonbladet tidigare i veckan.

Foto: Peo Möller
Helikopter deltar i sökandet.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN