33-åring åtalad i stor knarkhärva

avTT

Publicerad:
Foto: Maja Suslin/TT
En man har åtalats vid Stockholms tingsrätt misstänkt för att ha innehaft och sålt stora mängder narkotika. Arkivbild.

En 33-årig man i Stockholm har åtalats misstänkt för att ha innehaft och sålt stora mängder narkotika. Bland annat har mer än ett halvt kilo kristalliserat metamfetamin beslagtagits.

Åklagaren vill att den drogen ska bedömas hårdare av tingsrätten och kommer att kräva ett längre straff än vanligt.

I somras bevittnade polisen en misstänkt knarköverlåtelse i södra Stockholm. En 33-årig man som greps hade en mindre mängd metamfetamin på sig. Vid husrannsakningar i hans bostad och i ett förråd som han disponerade hittades stora mängder droger. Bland annat upptäcktes mer än ett halvt kilo metamfetamin.

– Det rör sig om kristalliserat metamfetamin, säger åklagaren Carl Mellberg.

Enligt experter är drogen mycket beroendeframkallande.

– Jag vill att straffvärdebedömningen på kristalliserat metamfetamin görs på ett sätt så att man ser mer allvarligt på det än vanligt amfetamin. Till stöd för det har jag två experter på den här drogen, men också ett antal expertutlåtanden, som bland annat ska berätta om beroendepotential, säger Carl Mellberg.

Åklagaren kommer att yrka på ett längre straff än vanligt, men hur långt vill han inte säga ännu.

Genom den misstänktes mobiltelefon har en rad köpare identifierats. Åtta av dem har redan accepterat strafförelägganden och sju andra köpare åtalas nu.

Den 33-årige mannen åtalas vid Stockholms tingsrätt misstänkt för grovt narkotikabrott och narkotikabrott. Han förnekar brott.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm