Publicerad:
Uppdaterad:

Flera demonstranter brutalt misshandlade i Hongkong

Av: Maria-Elena Zelaya

Publicerad:
Uppdaterad:

Dussintals demonstranter i Hongkong slogs blodiga sent på söndagen av beväpnade män i vita t-shirts,

Demonstranterna fick senare även ta emot verbala attacker från Kinas officiella nyhetsbyrå, som fördömer helgens protester, skriver TT.

Filmer från söndagens attack visar hur män i vita t-shirts beväpnade med batonger och järnrör misshandlade demonstranter, på väg hem från en protest mot Fastlandskinas inflytande över Hongkong.

De vitklädda männen tros vara medlemmar av inflytelserika brottssyndikat, så kallade triader, i Hongkong och demonstranterna kritiserar polisen för att ha tagit lång tid på sig innan de ryckte ut till den tunnelbanestation där överfallet ägde rum, skriver TT.

Dussintals skadade

Omkring 45 personer togs till sjukhus, bland dem en gravid kvinna och minst en person blev allvarligt skadad efter attacken. Till demonstrationen tidigare på dagen hade flera klätt sig i svart. Ett vittne berättade för tidningen The Washington Post att de vitklädda männen cirkulerade alla svartklädda, slog ner dem och beordrade människorna att hålla sig undan området.

– Genom en säker chatt varnade demonstranterna varandra och människor flydde till butiker för att köpa kläder att byta om till för att undvika bli slagna, berättar vittnet till tidningen.

Den senaste tidens massdemonstrationer har lett till det största tumultet som Hongkong har skådat sedan den tidigare brittiska kolonin åter föll under kinesiskt styre för 22 år sedan.

Demonstranterna attackerades av beväpnade män i vita t-shirts.
Demonstranterna attackerades av beväpnade män i vita t-shirts.
Publicerad:
Publicerad: