30 skadade i attack mot indiska studenter

Av: TT

Publicerad:
1 av 3 | Foto: Altaf Qadri/AP/TT
En student går genom en vandaliserad matsal på universitetets campus.

Minst 30 studenter skadades när personer tog sig in på ett universitet i Delhi och gick till anfall med käppar och andra tillhyggen i söndags.

Ett 50-tal maskerade personer gick bärsärkargång och vittnen säger att de slog på alla som kom i deras väg, rapporterar al-Jazira.

– När den våldsamma mobben började slå studenter och lärare gick vi närmare för att hjälpa de skadade och också för att se vad som hände, men de attackerade oss med. Vi var tvungna att bokstavligt talat springa för våra liv, säger en student till al-Jazira.

Studenter och en del av lärarkåren uppger att det var en studentförening, som tidigare slagit till mot universitetet, med kopplingar till premiärminister Narendra Modis hindunationalistiska parti BJP som låg bakom attacken. Studentföreningen nekar till anklagelserna och skyller på en av universitetets vänsterfalanger.

Vad som ligger bakom händelsen på Jawaharlal Nehru University är fortfarande oklart och händelsen utreds av polisen. Det har tidigare hållits protester vid universitetet mot en ny lag som införts i Indien som innebär att muslimska invandrare får färre rättigheter än invandrare som tillhör andra religioner, rapporterar BBC.

Demonstrationer mot lagen har skakat Indien sedan december och protesterna har fortsatt trots regeringens ansträngningar att stävja dem.

Publicerad: