Kvinna sköts vid videoinspelning – misstänkt skytt identifierad

avKarl Enn Henricsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Då en känd rappare spelade in en musikvideo blev en kvinna skjuten. Polisen släppte en bild på den misstänkte skytten, och nu har en ung man identifierats.

Det handlar om en 18-åring, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Under natten till den 8 december spelade en känd rappare in en musikvideo på Ingarö i Stockholms skärgård. Vid inspelningen användes skarpladdade illegala vapen, enligt polisens misstankar.

Kvinnan dumpades vid en ambulans

Ett skott avlossades och en kvinna som filmade blev träffad i armen. Hon dumpades vid en ambulans – som av en slump var i närheten.

Under torsdagen publicerade Aftonbladet en film på den person som polisen misstänker avlossade skottet.

1 av 2 | Foto: POLISEN

– Det bästa är om den här personen själv går in och anmäler sig på närmaste polisstation. Annars vill vi gärna få in tips om vem personen är, sa kriminalinspektör Lars Sandgren vid polisen i Nacka.

Efter publiceringen fick polisen in tips om personens identitet. Det handlar om en 18-årig man, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Mannen misstänks för grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada. Han är dock fortfarande på fri fot.

Fler personer misstänks för brott

Sedan tidigare misstänks flera personer för inblandning i händelsen. Bara någon dag efter händelsen kom en ung man in på en polisstation och berättade att det var han som hade avlossat skottet. Baserat på bland annat videomaterial från händelsen, trodde dock inte polisen på uppgifterna.

Alla inblandade nekar till brott.

Fotnot: Aftonbladet har tidigare publicerat en bild på mannen. Efter att han har identifierats av polisen har vi anonymiserat bilderna.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM