XXL får ny vd – har blivit Facebook-granskad

XXL anställde vd:n Per Sigvardsson i mars. Två månader senare fick han lämna posten efter att nedsättande inlägg om Greta Thunberg och invandrare hittats på hans Facebook-sida.

Nu uppges en ny vd ha hittats – och hens Facebook-sida har granskats.

– Vi missade sociala medier. Det har vi inte gjort den här gången, säger XXL:s styrelseordförande Øivind Tidemandsen till Market.

XXL har haft ett 2019 kantat med myckna skriverier.

I mars kritiserades sportkedjan av en tidigare medarbetare då det framkom att anställda bestraffades med armhävningar om de kom sent eller inte levde upp till säljmålen.

Bara ett par månader senare fick den nyanställde vd:n Per Sigvardsson lämna efter att det framkommit att det fanns nedsättande inlägg på hans Facebook-sida om Greta Thunberg och invandrare.

Klippte sönder kläder

Själv hävdade han att hans konto hackats, men kort därefter gick XXL och Per Sigvardsson skilda vägar.

Problemen slutade inte där.

I juni kunde Aftonbladet avslöja att ”Europas grönaste sportkedja”, som företaget kallar sig, systematiskt skurit sönder nya, fullt användbara kläder och sportutrustning för att kunna slänga dem.

Tre månader efter att svenske vd:n lämnade har en ersättare nu hittats, enligt branschtidningen Market.

Kollat igenom inlägg

Ersättaren ska presenteras inom någon vecka. Enligt Øivind Tidemandsen, styrelseordförande och delägare till XXL, har man denna gång granskat den nya vd:ns Facebook-inlägg.

– Ja, det har vi gjort. Vi gjorde en grundlig research när vi anställde Per Sigvardsson också, men missade sociala medier. Det har vi inte gjort den här gången, säger han.

Market: Under sommaren har det blåst ännu mer kring er. Vad tänker du om det som kommit fram i media?
– Det som har hänt har hänt, men ibland har det blivit uppförstorat. Men vi tar det på stort allvar och går just nu igenom hela verksamheten. Vi vill ju vara ett modernt bolag, med sunda värderingar, säger Øivind Tidemandsen.

Publisert:

LÄS VIDARE