Bibblans fina gest – när Vincent, 3, glömde gosedjuret

Publicerad 2019-06-15

Vincent, 3, glömde sin favorit-gosedjurshund på Önsta-gryta bibliotek i Västerås. När hans mamma Marie de Colli hämtade den kvarglömda hunden fick hon också ett brev av personalen på biblioteket som skulle ges till ”hundens ägare”.

– Jag är väldigt rörd, att de har lagt ner tid och omtanke betyder väldigt mycket, säger Marie de Colli.

På tisdagen var Marie de Colli med sin son Vincent, 3, på Önsta-gryta bibliotek i Västerås. De satt i en av bibliotekets kojor, läste sagor och Vincent hade bäddat ner sitt favorit-gosedjurshund bredvid sig. Men när bibblan stängde fick de bråttom och glömde gosedjuret.

– Vincent märkte inte att vi glömde den och jag vågade inte säga någonting för jag visste att han skulle bli så ledsen, han har fått den av sin farmor, berättar Marie de Colli.

Hon ringde till biblioteket som kunde meddela att de hade den i tryggt förvar så länge.

– När jag hämtade gosedjurshunden fick jag ett brev som de sa var till hundens ägare.

”Sovit i soffan och ätit hundglass”

I brevet fanns bilder på hundens senaste dygn och en beskrivning på vad han haft för sig på biblioteket.

”Hej! Din hund har haft en mysig natt på biblioteket. Han har hjälpt till att mata fiskarna, läst sagor och lekt i skojan. Han har sovit i soffan och till frukost fick han hundglass och vatten. Hoppas att han kommer hit fler gånger och hälsar på. Hälsningar från personalen på Önsta-gryta bibliotek. ”

– Vincent blev så glad och tyckte att det var jätteroligt!

Vill uppmärksamma personalen som tagit sig tiden

Marie de Colli kan inte nog uttrycka sin tacksamhet och vill uppmärksamma personalen som tagit sig tiden och ansträngt sig för Vincents skull, säger hon.

– Det kan vara väldigt dramatiskt för ett barn att glömma sitt gosedjur och detta avdramatiserar väldigt mycket. Det betyder så mycket framförallt för barnen och deras fantasi. Jag är väldigt rörd.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln