Här gör lärarna succé på skolavslutningen

Publicerad 2019-06-15

Skolavslutningen i kyrkan verkade till en början stillsam. Men vid näst sista numret tog lärarna ut svängarna rejält med ett koreograferat dansnummer.

– Vi gör det för att hylla våra elever, säger musikläraren Maciel Numhauser.

För lärarna på Lerbäckskolan i Lund har det blivit något av en tradition att spexa på skolavslutningen. På onsdagens avslutning var det dags för show igen – för tredje året i rad. Till en början såg det dock ut att bli ett stillsamt sångnummer när lärarna började sjunga superhiten ”Shallow”. Men när eleverna minst anade det mynnade numret ut i en koreograferad dans.

– Det här är våra elevers lyckligaste dag på året och vi gör det för att hylla dem. Efter ett helt års slit för både vår och deras del så kommer den här urladdningen, säger musikläraren Maciel Numhauser som är hjärnan bakom numret.

Flossade på scenen

Dansnumret är fullt av populärkulturella referenser. I filmklipp från avslutningen kan man se hur lärarna både flossar och dansar ”Fortnite-dansen”. Efter tre år har lärarna jobbat fram en bra strategi för hur de ska lära sig numret.

– Jag klurade på detta runt påsk när jag hade lite ledigt. Jag filmade hela dansen tillsammans med min dotter och visade sedan det för mina kollegor. Vi gick igenom det steg för steg, 20 minuter innan eleverna började, säger Maciel Numhauser.

Uppskattas av eleverna

Därefter har lärarna fått öva på sin fritid. I videon framgår det att showen uppskattas av eleverna som öser på med hejarop.

– Det var eufori. Det är väldigt, väldigt roligt för vi får så otroligt mycket tillbaka. Det är en urladdning, och så blir det lite teambuilding för oss lärare, säger han och fortsätter:

– Jag är väldigt imponerad. De är så duktiga och engagerade.

Följ ämnen i artikeln