Hundar

Lennart, 64, och Rocco stoppade skolinbrottet

Av: 

Claes Olsson

NYHETER

Rottweilern Rocco gick till högljudd attack mot ett gäng inbrottstjuvar på onsdagskvällen. De blev så skraja att de kastade bytet på marken och la benen på ryggen.

– Det var stöldgods för säkert 100 000 kronor som de lämnade, säger husse Lennart Heintz.

Onsdagskvällen blev dramatisk för Västeråsparet Lennart och Annelie Heintz och deras hund Rocco. De brukar alltid korsa en skolgård under kvällspromenaden, men denna gång stötte de på ett flertal mystiska personer vid skolan.

– Vi gick in genom grinden och då såg vi flera mörkklädda individer. De hade huvor på sig och allting. Och en herrans massa ryggsäckar och väskor bar de på. Jag förstod att det inte stod rätt till, säger Lennart Heintz, 64.

Den två år gamla rottweilern Rocco fick kommando.

– ”Attack!” skrek jag högt, men jag höll kvar honom. De såg mig och hunden och blev totalt livrädda och släppte allt de hade och sprang i väg. Sammanlagt var det åtta påsar med datorer och dyrbar elektronik. Det var stöldgods för säkert 100 000 kronor, säger Lennart Heintz.

Tjuvarna kom undan

Under det hektiska händelseförloppet hade hans fru ringt polisen. De var där bara några minuter senare och berömde Roccos insats. Tyvärr hann tjuvarna i väg.

– Jag tänkte tanken på att släppa hunden på dem men då hade jag väl själv fått stå inför skranket, säger Lennart Heintz.

Hunden belönades

Händelsen rubriceras initialt som stöld genom inbrott, skriver polisen på sin hemsida. Till Vestmanlands Läns Tidning säger polisen att man inte lyckats spåra tjuvarna men att man ”jobbar för fullt på detta”.

Nu har Rocco fått en ordentlig belöning.

– Jag var på Ica och köpte två stora märgben. De sprang han ut och grävde ner i trädgården direkt så att de är möra och fina till våren, säger Lennart Heintz.

ANNONS

Stoppa myggen! Nu är det SPECIALPRIS på myggmedel! VINNARE av Aftonbladets test av bästa myggmedel 2022!

Extern länk från MEDS

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Arbogakatten Hunden är vackrast i världen

ÄMNEN I ARTIKELN

Hundar

Brott

Inbrott

Västerås