Efter krokodilattacken – Skansenakvariet öppet som vanligt

Av: Michael Toll

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

En man skadades svårt då han blev biten av en krokodil på Skansenakvariet på tisdagskvällen.

I dag öppnar akvariet som vanligt.

– Ja, vi öppnar klockan 10, säger Anna Wahlström som arbetar på akvariet.

Under tisdagskvällen blev en man i 75-årsåldern biten av en krokodil inne på Skansenakvariet. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det röra sig om en allvarlig olycka.

Trots olyckan håller både Skansen och Skansenakvariet öppet som vanligt under onsdagen. Det beslutades i samband med ett krismöte på onsdagsmorgonen.

Exakt vad som sades vill dock ingen från Skansen gå in på. De vill heller inte meddela några detaljer kring hur en krokodil har lyckats bita en person. Både Skansens press- och evenemangsansvariga hänvisar till Skansenakvariets chef Jonas Wahlström, som i sin tur inte går att nå.

Sjukhuset där den krokodilbitne mannen vårdas vill inte gå in på några detaljer men uppger för Aftonbladet att ”läget för patienten du refererar till är stabilt”.

Senare under onsdagen släpper Skansen mer detaljer.

Mannen hade klättrat upp på en del av anläggningen som ligger intill glaset för att hålla ett tal till gäster. Han stod med ryggen mot krokodilerna och sträckte en arm bakåt över skyddsbarriären. Då bet krokodilen honom.

Enligt Akvariet ska nu åtgärder vidtas för att något liknande inte ska kunna hända igen.

”Våra tankar är med mannen och hans familj, som drabbats av denna mycket tragiska olyckshändelse”, skriver Skansen i ett pressmeddelande.

1 av 3 | Foto: Carolina Byrmo
Skansens entré.
Publicerad:

LÄS VIDARE