Nyheter

Stefans smarta lösning för att få upp morgontrötta dottern

Av: 

Malin Wigen

NYHETER

Stefan Möllers 16-åriga dotter Elin har svårt att komma upp ur sängen på morgonen. Därför beslöt han sig för att ta saken i egna händer och göra en speciell väckarklocka.

– Hon tycker det är ganska drygt.

Stefan Möllers 16-åriga dotter Elin har liksom många andra haft svårt att ta sig upp på morgonen. På vardagarna har hon lyckats snooza så pass länge att hon kommit försent till skolan.

– Hon har varit hopplös. Och jag har varit på jobbet så har inte haft någon möjlighet att väcka henne.

Stefan bestämde sig därför för att göra något åt problemet och kom på en smart lösning – en egenkonstruerad väckarklocka som bara han kan kontrollera.

– Den blev klar i veckan.

”Bara jag som kan stänga av den”

Väckarklockan består av en larmklocka som tillhört en tidigare bank. Den drivs av en batteriladdare som är kopplad till en timer som i sin tur är uppkopplad mot Wifi – och timern styr han via en app på sin telefon.

– Det är bara jag som kan starta och stänga av larmet så man måste kontakta mig när den ringer. Den är inkapslad så det går inte att stänga av den på annat vis.

Väckarklockan sitter i hennes rum och enligt Stefan har han mätt ljudnivån som ska ligga på 100 decibel när den ringer.

– Hon tycker det är ganska drygt.

Stefan säger att han ställer larmklockan så att den ringer efter Elins egna klocka. På så sätt har hon chansen att gå upp på sitt eget larm och kan slippa att vakna till det högre ljudet. Men i fredags blev så inte fallet, då fick han ett desperat sms från dottern.

Han har delat med sig av sin uppfinning på Facebooksida och med tanke på reaktionerna från vännerna tror han att det finns ett behov.

– Det är lite tekniskt men har man det som behövs kan man plocka ihop en själv, säger han.

Tanken är att larmet ska sitta i dotterns rum så länge det behövs.

– Den får sitta tills hon lär sig att kliva upp.

ANNONS

De nya Muminmuggarna ABC finns nu att förhandsboka hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Publisert: