Skjutning på restaurang i Göteborg: ”Automatvapen och militärkläder”

Flera människor slog vid 18-tiden larm till polisen inifrån en restaurang i Angered.

En beväpnade och maskerad man öppnade eld mitt bland matgästerna – med automatvapen, enligt uppgift till Aftonbladet.

– Han har skjutit rakt upp i taket, säger Ulla Brehm vid Göteborgspolisen.

Polisen fick flera larm om skottlossning på en restaurang i Angereds centrum klockan 18.15 på torsdagen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har en gärningsman klädd i militärkläder öppnat eld och skjutit med ett automatvapen i taket.

– Det är flera samtal som kommer in vid 18.14 om skottlossning inne på en restaurang. Han skjuter flera skott upp i taket och springer sedan ut, säger Ulla Brehm vid Göteborgspolisen.

– Människor både inne på restaurangen och utanför blir vittnen till händelsen.

Vittne: Gick helt lugnt in på restaurangen

Polisen uppger att mannen varit maskerad med någon form av halsduk över ansiktet under skjutningen och att gärningsmannen troligen flytt på en motorcykel.

Enligt polisen har ingen person skadats vid skjutningen.

– Vi har haft en ambulans där men den är i nuläget bortplockad, säger Jack Söderberg, regional produktionsledare på SOS Alarm.

Personer som blev vittne till hela händelseförloppet berättar för Aftonbladet hur en man kommer till området på en motorcykel och parkerar den en bit från restaurangen. Mannen ska enligt Aftonbladets uppgifter då ha en ryggsäck på sig.

– Sedan gick han helt lugnt mot restaurangen och plockade upp något ur ryggsäcken, gick in och sköt. Sen gick han tillbaka till motorcykeln och drog härifrån, säger en av de personer som blev vittne till skottlossningen.

”Fullsatt restaurang”

Enligt Aftonbladets uppgifter var restaurangen fullsatt vid tidpunkten för händelsen. Ulla Brehm vid Göteborgspolisen uppger att det i nuläget är oklart hur många personer som befann sig på restaurangen vid skjutningen. Men hon säger att de har många vittnen av händelsen att höra.

Hon efterlyser också mer hjälp från allmänheten i jakten på skytten.

– Det kan vara så att man har sett något men tänker att det har säkert någon berättat för polisen, men om har några iakttagelser kopplade till det här så ring in på 114 14 och berätta om dem så får vi avgöra om det är viktigt för utredningen eller inte, säger Ulla Brehm.

Händelsen är i nuläget rubricerad som grovt olaga hot.

Ingen person uppges vara frihetsberövad.

Publisert: