Okänd kvinna kom till undsättning – nu vill Micael tacka henne

1 av 2 | Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Micael Roch var med om en bilolycka och söker nu febrilt efter kvinnan som hjälpte till på plats.

avJonna Claesson

NYHETER

Micael Roch och hans svärföräldrar var med om en bilolycka förra fredagen. Mitt i chocken kom en okänd kvinna till undsättning. Nu söker de henne på alla tänkabara sett, men inga tips har lett fram till rätt person.

I fredags var Micael Roch, tillsammans med sin svärmor och svärfar, på väg mot Kalmar. När de kom till korsningen mellan Kläckebergavägen och Ingelstorpsvägen i Smedby small det.

– Jag tittade bort en sekund sedan såg jag den andra bilen. Allt gick i slow motion. Jag hörde bara hur min svärmor skrek, berättar Micael.

Som tur var klarade sig alla med lindriga skador. Men det är inte krocken som Michael har haft tankarna på de senaste dagarna, utan kvinnan som kom till undsättning.

– Jag minns ingenting av henne förutom att hon var där och att hon hjälpte till väldigt mycket. Hon kom med filtar, dirigerade trafiken och satte ut varningstrianglar.

”Vill tacka henne personligen”

Michael berättar att han var lite irriterad i stundens hetta. Men senare under kvällen förstod han vilken insats hon hade gjort på plats.

– Då kände jag att jag ville tacka henne personligen och hörde av mig till polisen men de hade inga uppgifter om henne. Sveriges Radio kunde inte heller hjälpa till. Till slut tog jag tag i det själv och skrev om det på Facebook.

Idag, en vecka senare, har inlägget delats närmare 700 gånger och uppmärksammats av både lokala och rikstäckande medier. Tyvärr har inga tips lett fram till kvinnan.

– Jag har flera olika teorier. Hon kanske inte har Facebook, eller så vill hon vara anonym. Jag ger mig inte i första taget, men om jag inte hört något efter en månad så lägger jag ner. Då kanske hon i alla fall vet att vi är väldigt tacksamma för det hon gjorde.

ARTIKELN HANDLAR OM

Facebook

Kalmar