Nyheter

Två hundar bet ihjäl ett får

Av: 

Niklas Svahn

NYHETER

Två hundar har bitit ihjäl ett får i Sundsvalls kommun.

Fårägaren fick sedan spärra in hundarna i sin källare.

– Ibland slår det slint för jakthundarna när de kommer i kontakt med tamdjur, säger Börje Öhman, polisens informatör i Västernorrland.

Klockan 13.46 på måndagen fick polisen i Västernorrland ett larm om att två hundar i Sundsvalls kommun bitit ihjäl ett får.

Hundarna har tagit sig in på anmälarens egendom och där gått till attack mot fåret.

– Det här är ute på vischan och jag antar att jaktmarkerna finns precis intill, säger Börje Öhman, informatör vid polisen i Västernorrland.

Spärrades in i källaren

Fårägaren har sedan lyckats lugna hundarna och spärrat in dem i sin källare.

– Han har tagit fast hundarna. De är inte elaka så att det inte går att ta fast dem. Det blir någon kortslutning för hundarna när de kommer i kontakt med tamdjur, säger Öhman.

Polisen har under måndagseftermiddagen åkt till adressen och med hjälp av en chipläsare identifierat och kontaktat hundägaren, som är jägare. Troligen har hundarna varit ute på jakt när de sedan kommit i kontakt med fåret. Börje Öhman förklarar att polisen tar hand om liknande fall varje år.

Måste betala fårets ägare

Polisen misstänker inget brott men hundägaren har gjort sig skyldig till skadeståndsansvar och ska betala fårägaren för skadan. Hur mycket pengar det rör sig om är oklart.

– Det beror på vad det är för djur, vilken ålder det har med mera, säger Börje Öhman.

ANNONS

REA: Upp till 50% på Nike - fynda kläder, skor och allt du behöver till träningen!

Extern länk från Nike

Shoppa här!

Publisert: