Stal mat – från hemlösa katter

1 av 2 | Foto: Privat
Någon tog sakerna ur tunnan.
Foto: Privat
Christina Kikki Nylander
NYHETER

En tjuv tog mat och pengar som var avsedda för hemlösa katter. Dessutom lämnade personen i fråga en upprörande lapp, skriver Smålänningen.

– Varför retar det den här personen så mycket att folk villl hjälpa djur? säger Christina Kikki Nylander som driver föreningen Smålandskatten, till Aftonbladet.

Den ideella föreningen Smålandskatten, som hjälper hemlösa katter, har en gåvotunna i förbutiken på Citygross i Ljungby. I den kan folk lämna gåvor som pengar, mat och leksaker till katterna.

Nyligen gjorde de en sorglig upptäckt. Någon hade stulit sakerna ur tunnan.

– Tunnan var alldeles tom. Det brukar annars ligga saker i den. Att stjäla från hemlösa katter är så lågt man kan sjunka, säger Christina Kikki Nylander som driver föreningen.

Tjuven hade dessutom lämnat en lapp med orden:

”Aldrig hört så jävla dumt, skänka pengar till en katt".

– Lappen tar priset, det var den som gjorde mig arg. Det är så jävla fegt att inte ens skriva under den.

Vill komma i kontakt med personen

Då föreningen inte får några statliga bidrag har lösningen med tunnan underlättat deras ekonomi. Tack vare att människor velat skänka pengar har Smålandskatten kunnat betala för veterinärvård och medicin till de hemlösa katterna de räddar.

– Jag vill komma i kontakt med den här personen som gjorde det och ha en diskussion – varför tycker denne att man inte ska hjälpa katter? Det är upp till var och en om man vill göra det. Varför retar det den här personen så mycket att folk villl hjälpa djur?

”Vände till något positivt”

Tunnan, som redan är försedd med hänglås, kommer nu att behöva kedjas fast menar Christina.

– Jag hoppas att människor kommer att ha ögon på tunnan också. Vi kommer att skriva upp när vi själva är där och tömmer så man kan ha koll på om någon obehörig kommer.

Trots att hon är upprörd över händelsen är hon glad över människors omtanke.

– Det måste vara fruktansvärt för den här människan som vill oss illa. Vi vände denna illasinnade gärning till något positivt istället. En person blev så förbannad att han skänkte 1 000 kronor. Det finns folk som tycker att det är för jävligt och vill hjälpa till.

Händelsen är polisanmäld som snatteri av okänt gods, enligt polisen, skriver Smålänningen. Men man har inga spår efter tjuven.

ARTIKELN HANDLAR OM

Katter