Nu förbereder Melania och sonen Barron för Washington-flytt

Publicerad 2017-05-16

WASHINGTON. Barron Trump, 11, son till Donald Trump och USA:s första dam Melania Trump ska börja på skola i Washington till hösten.

Därmed är en flytt från New York till huvudstaden nära förestående upper Washington Post.

Det var i samband med att Donald Trump svors in som USA:s 45:e president som beskedet kom om att hans hustru, Melania Trump, och sonen Barron, inte skulle flytta med till huvudstaden och Vita huset.

Detta då Barron Trump inte skulle behöva lämna sin privatskola Columbia Grammar and Preparatory School på Upper West Side på Manhattan.

Under tiden har Melania och Barron därför bott kvar i Trump Tower i New York, vilket har gjort att säkerheten behövt höjas i och kring byggnaden.

Det är mycket ovanligt att USA:s första dam inte bor i Vita huset och enligt Washington Post har det enbart skett i två fall tidigare.

Dock lovade Trump att en flytt kommer att ske ”mycket snart”.

Flyttar till sommaren

Men nu verkar en sådan vara nära förestående uppger Washington Post som rapporterar att det troligtvis sker någon gång under sommaren.

Enligt tidningen kommer presidentsonen att börja på privatskolan St Andrew's Episcopal School i Potomac i delstaten Maryland i höst.

Dock hade Vita huset planerat att tillkännagiva flytten i början av sommaren på grund av oro för protester då terminen ännu inte är slut.

Men föräldrar till elever på skolan som nåtts av beskedet ska ha börjat ställa oroliga frågor kring säkerheten på skolan och ledningen bestämde sig därför för att berätta om nyheten i ett brev på måndagen.

”Väldigt förväntansfulla”

Även Melania Trump, gav ett uttalande sig kring sonens nya skola:

”Vi är väldigt förväntansfulla kring att vår son ska börja på St. Andrew’s Episcopal School då den är berömd för sin mångfald och utmärkta akademiska nivå. St Andrews är även dedikerade till en exceptionell undervisning, lärande och service, vilket tilltalade vår familj. Vi ser fram emot de kommande skolåren på St Andrew's.”

Enligt Washington Post kommer Barrons skolgång att kosta presidenten omkring 40 000 dollar per år, motsvarande cirka 353 000 svenska kronor.

Garanterar college

Skolan är Washington Post känd för sin banbrytande användning av hjärnbaserad forskning och klasserna uppges vara små – omkring 11-13 elever i varje. Skolan garanterar även att alla elever går vidare till college.

Även sportaktiviteter, som exempelvis golf, vilket uppges vara en favorit hos Barron, liksom hans far, uppmuntras av skolledningen.

Flertalet tidigare presidenter har också valt att skicka sina barn till privatskolor. Enligt Washington Post är det endast Jimmy Carter som i modern tid skickat sitt barn till en kommunal skola i Washington.

ANNONS