Stor räddningsinsats i Köpenhamn: Vattenskoter ska ha kört på båt

NYHETER

Två person är döda efter en stor olycka i hamnen i Köpenhamn.

Vittnen på plats uppger att en vattenskoter kört in i en picknick-båt.

– En ung kvinna hängde över kanten, säger vittnet Lasse till Ekstrabladet.

Åtta personer ska ha gripits.

1 av 3 | Foto: Mathias Øgendal

Vid 20-tiden på lördagskvällen larmades räddningstjänsten i Köpenhamn till Langebro i den danska huvudstaden. Enligt polisen har det där skett en ”stor olycka” i hamnen.

Vittnen berättar för danska Ekstrabladet att de sett sju-åtta vattenskotrar köra i hög fart i vattnet kring Christians Brygge.

– Plötsligt hör vi ett högt brak. Det verkar som att en av vattenskotrarna har rammat en uthyrningsbåt, säger vittnet Lasse till tidningen.

Vid bryggan hyrs det ut så kallade picknick-båtar, en plastbåt med picknickbord. Lasse säger till Ekstrabladet att han uppfattat det som att det satt en grupp yngre kvinnor i båten. En av dem ska ha förts i väg med ambulans efter olyckan.

– Dykarna ligger nu kvar i vattnet och letar efter fler personer, säger Lasse till Ekstrabladet.

Vid 21.18 uppger polisen i Köpenhamn att minst en person är död och en allvarligt skadad. Ytterligare fem personer är skadade.

Danska TV2 uppger att det är en ung kvinna från USA som dött i olyckan. Kanalen hänvisar till polisens insatsledare.

På söndagen skriver TV2 att ytterligare en kvinna från USA har avlidit. Under lördagen fördes kvinnan till Rigshospitalet med allvarliga huvudskador, men avled senare.

Polisen uppger också att de gripit åtta personer i samband med dödskraschen. De ska också ha fått rapporter om buskörning med vattenskotrar i hamnen och de ska därför ha funnits i närheten med en polisbåt när olyckan inträffade.

I ett pressmeddelande skriver Köpenhamnspolisen att polispatrullen också såg hur ett flertal vattenskotrar flydde platsen i hög fart.

Polisen skriver att en eller flera vattenskotrar kört på en mindre båt.

Texten uppdateras

ARTIKELN HANDLAR OM

Köpenhamn