Frun och styvsonen gripna för mordet på KKK-ledaren

NYHETER

Ku Klux Klan-ledaren Frank Ancona hittades död vid en flod – skjuten i huvudet.

Hans fru sa att det sista hon såg av honom var när han gick till jobbet förra onsdagen. Nu har hon och hennes son gripits, misstänkta för att ha dödat Frank medan han sov.

1 av 2
Frank Ancona

51-årige KKK-ledaren Frank Ancona försvann på onsdagen förra veckan. Efter ett par dagar hittades han vid Missouriflodens strand – skjuten i huvudet.

Hans fru Malissa Ancona sa till polisen att hon sist såg Frank på onsdagsmorgonen då han skulle åka på en jobbresa. Nu har frun och hennes son, Frank Anconas styvson Paul Edward Jinkerson Junior, gripits misstänkta för mordet, rapporterar ABC News.

Fiskande familj hittade kroppen

Enligt den preliminära utredningen sköts Frank ihjäl i sin säng medan han låg och sov. Sedan ska Malissa och sonen ha lagt kroppen i en bil och kört till floden och dumpat den. Det var en familj på fisketripp som gjorde den makabra upptäckten i helgen.

Malissa ska nu ha sagt till polisen att sonen avlossade de dödande skotten och att hon sedan försökte röja alla bevis.

Frank Ancona var en aktiv medlem av den rasistiska rörelsen Ku Klux Klan. Han sa själv att han var en högt uppsatt ledare i sekten och framträdde flera gånger i media som en representant för KKK.

När han och Malissa gifte sig i december 2010 bar de båda full KKK-mundering, rapporterar The Daily Beast. Bilder från festen visar en hel familj i vita kåpor och hur det brändes stora träkors.

Annonserade efter ny sambo

Samma dag som Frank försvann hade frun annonserat på Facebook efter en ny sambo. För polisen berättade hon att Frank åkte iväg på en jobbresa med ett löfte om att begära skilsmässa när han kom tillbaka.

Frank Anconas arbetsgivare förnekade dock tidigt att de hade skickat honom på arbetsresa.

När polisen sökte igenom parets gemensamma bostad hittade de ett kassaskåp som någon hade brutit upp med en kofot och tömt, rapporterar den lokala tidningen Daily Journal.

Malissa Ancona och Paul Edward Jinkerson Junior anklagas nu för mord. Sonen anklagas också för att ha begått väpnat brott, manipulerat bevis och försökt göra sig av med en död kropp.

ARTIKELN HANDLAR OM

Missouri

USA