Trafikolycka i Mark – en till sjukhus med helikopter

NYHETER

Ambulanshelikopter har transporterat en man till sjukhus efter en trafikolycka nära Örestens flygplats i Marks kommun.

– Han ska ha varit vaken och talbar när han lastades, säger inre befäl på räddningstjänsten.

Omständigheterna kring olyckan är oklara och polisen letar efter ytterligare en person som kan ha varit inblandad i olyckan.

Räddningstjänsten har inga klara uppgifter om vad som orsakat olyckan.

– Det jag vet är att en person ska ha blivit påkörd och har förts med ambulanshelikopter till Borås lasarett. Men han var vaken och talbar när han lastades, säger Christer Larsson, inre befäl på Södra Bohusläns räddningsförbund.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska två fordon ha kolliderat på en grusväg i närheten av Örestens flygplats i Mark kommun. En fyrhjuling och en personbil ligger enligt uppgift till Aftonbladet i diket och flertalet polispatruller finns på plats.

Olyckan inträffade på en skogsväg i Skene i höjd med Örestens flygplats och påverkar inte någon trafik.

Olycksförloppet är inte klarlagt ännu av polisen. Under kvällen har polispatruller funnit på platsen med hundar för att söka efter en eventuell andra person inblandad i olyckan.

– Vi har inte riktigt kunnat reda ut om någon har färdats i fyrhjulingen eller om den stod övergiven vid vägen när olyckan skedde, säger Marcus Johansson, stationsbefäl på Boråspolisen till BT.

– Polisen på plats är i kontakt med mannen som körde personbilen, men de utesluter inte att det kan finnas ytterligare en person som kan ha varit inblandad i krocken, säger Marcus Johansson till BT.

Han uppger för tidningen att mannen som förts till sjukhus med ambulanshelikopter är allvarligt skadad.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mark