Polis fick rädda hund – ur en varm bil

Foto: Cambridge News/Skärmdump

avDennis Jörnmark Callstam

NYHETER

En polis i engelska Cambridge fick krossa en bilruta – för att rädda en hund som tycktes bortglömd i värmen, skriver Cambridge News.

I en video som Cambridge News har publicerat syns hur en hund hittas i baksätet på en bil i Cambridge i Storbritannien. Det var en civilperson som fick syn på hunden – där den satt instängd i en varm bil i ett parkeringshus.

Alla fönster var stängda, bilen var låst och det fanns inget vatten inne i bilen, samtidigt som temperaturen närmade sig 30 grader.

– Hunden hade varit i bilen länge. Det gjorde människor runtomkring oroade, så vi kom till platsen och försökte hitta ägaren, säger en talesperson för Suffolkpolisen till Cambridge News.

Krossade rutan

Till sist fick en polis ta i med hårdhandskarna. På videon syns hur han slår sönder bilens framruta för att få ut hunden. Polisen skar sig i handen, men lyckades rädda det instängda djuret.

Strax därpå kom ägaren tillbaka. Det visade sig att han varit borta i över en timme, och att hunden knappt kunde gå längre. Mannen menade att detta berodde att hunden ”hade Alzheimers”.

– Hundar dör i varma bilar. Det är aldrig okej att lämna hundar ensamma i parkerade bilar på varma dagar, säger Lisa Richards, hundhälsoexpert, till Cambridge News.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar