Person död efter allvarlig krasch – bilen voltade

NYHETER

En person har bekräftats död efter att en bil voltat av riksväg 77 i närheten av Knivsta utanför Uppsala.

En person klämdes fast i den rykande bilen och skadades allvarligt.

– Bilen flög 5-6 meter ut i terrängen, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storstockholm.

1 av 3 | Foto: ANDREAS BARDELL

Larmet kom in klockan 12.55 på måndagen.

En personbil hade då voltat och landat på taket på riksväg 77 i närheten av Knivsta.

Ambulans, räddningstjänst och polis beordrades till platsen.

– Bilen har flugit av vägen och farit 5–6 meter ut i terrängen. Patrullen trodde först att bilen brann men det visade sig att det bara var rök, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storstockholm.

En person satt inledningsvis fastklämd i den rykande bilen. Räddningstjänsten lyckades få ut personen som transporterades till sjukhus. Personen var då allvaligt skadad.

Vid 19.35 kan bekräftade polisen på sin hemsida att personen har avlidit. Anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Vittnet Stefan släckte branden

Lastbilschauffören Stefan var först på plats. Han berättar för Aftonbladet att han såg den rykande bilen på avstånd och bestämde sig för att ta sig till bilen. När han kom fram möttes han av lågor och rök.
– Jag ser att det ligger en person där inne, det börjar ryka mer och mer och bilen tar eld, så jag springer tillbaka till min lastbil och hämtar mina brandsläckare, säger Stefan.
Med hjälp av flera brandsläckare lyckas han dämpa lågorna. Han tar sig sedan in i den ryckande bilen - som läcker bränsle.
– Det var viktigt för mig att hålla personen vid så gott mod det gick. Mina kläder var fulla med med bränsle, så det är klart att det finns en risk, men man får väl överväga, och nu var det en självklarhet för mig, säger Stefan och fortsätter:
– Jag insåg att jag inte kunde få ut honom då han satt fastklämd, så jag ville istället vara inne i bilen och hålla honom sällskap, så jag kröp in så mycket att jag kunde hålla vid huvudet och halsen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Knivsta