Malmö

Man skjuten vid rån

Av: 

Jamshid Jamshidi

NYHETER

Polisen larmades till Persborgstorget i Malmö efter att en man skottskadats i en lokal.

Enligt polisen sköts mannen i samband med ett rån.

– Vi jobbar på händelsen, säger Maya Forstenius vid polisen.

Malmöpolisen larmades till skjutningen klockan 18.22 på söndagen.

– Vi är på plats på Persborgstorget efter att vi fått information om en skottlossning i en lokal, säger Maya Forstenius, polisens presstelesperson i Region Syd.

Polisen uppger under kvällen att skotten avlossats i samband med ett väpnat rån. Två rånare ska ha fått med sig en okänd summa pengar och flytt från platsen. Händelsen rubriceras som grovt rån och grovt vapenbrott.

Enligt Maya Forstenius har en man ha träffats av ett skott och skadats. Han är förd till sjukhus med ambulans. Med anledning av skjutningen har man inlett en förundersökning gällande försök till dråp.

– Han ska ha fått en lindrigare skada, säger Maya Forstenius.

”Såg en blodig man”

Butiken och adressen spärrades av för en teknisk undersökning. Ett stort polispådrag sökte efter gärningsmännen, men ingen ska ha gripits.

– Vi jobbar på händelsen med att samla in information genom att knacka förr i intilliggande fastigheter och prata med vittnen.

Aftonbladet har talat med en person som anlände till platsen direkt efter skjutningen.

– En man var blodig och höll sig i bakhuvudet, han var också blodig på tröjan och huvan. Två ambulanser, fem polisbilar, två eller tre piketpoliser och mc-poliser är här, säger vittnet.

ANNONS

Nu kan du fynda bland Muminmuggar till rabatterade priser hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö