Man sköts ner av polis – inför bröllopsgäster

NYHETER

Först sköts två män i Bergsjön i Göteborg.

Några minuter senare öppnade polisen eld mot en man utanför en kyrka – inför flera hundra bröllopsgäster.

– Det var kaotiskt och blev tumult, säger ett vittne till Aftonbladet.

1 av 6 | Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Enligt Aftonbladets uppgifter försökte en man, som är i 25-årsåldern, köra över en polis och en annan person som befann sig på en gångbana. Det var då polisen öppnade eld och sköt ner bilen förare.

Den skjutne ska ha kört rakt in i en polisbil efter att precis ha missat en polisman som i sista sekund hann kasta sig undan.

Samtidigt som polisen avlossade skotten pågick ett stort bröllop i den Syrianska Ortodoxa kyrkan på Meteorgatan.

– Det var kaotiskt och blev tumult. Jag var på bröllopet och såg skjutningen, efter att polisen sköt honom kom det 25 till 30 poliser, massa stora piketer, civilpoliser och cirka fyra ambulanser. Ingen förstod vad som hände, och folk trodde det var raketer när man hörde polisen skjuta, man hinner liksom inte tänka något, säger ett vittne till Aftonbladet.

På bilder från platsen syns en vit liten personbil som mannen ska ha färdats i. Enligt uppgifter sköts han i benet av polisen.

”Vi har ännu ingen koppling”

På söndagen vårdades mannen för lindriga skador på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. På samma sjukhus ligger även de två män som skadades allvarligt när de sköts på Komettorget en bit bort minuter innan polisskottet. Händelserna utreds i nuläget som två separata brott.

– Det är för tidigt att ha en uppfattning om det hänger ihop, vi tittar på förhören som är gjorda, men vi har ännu ingen sådan koppling, säger Tommy Nyman, presstalesman vid region Väst.

Misstänks för mordförsök mot polis

25-åringen som sköts av en polis misstänks för mordförsök på polisen. Mannen är hörd av polisen och på söndagsförmiddagen anhölls han efter beslut av åklagare.

– Han är hörd men vad han säger berättar vi inte, säger Nyman.

Även de två männen som sköts vid Komettorget ska höras under dagen.

– De verkar vara i sådant hälsotillstånd att de kan höras, säger Nyman.

Polisen är förtegen med detaljer, men enligt Aftonbladets uppgifter rör det sig om en uppgörelse.

På söndagsmorgonen avslutades polisens tekniska undersökningar på plats. Men polisen är fortsatt närvarande genom dörrknackning och ”trygghetsskapande åtgärder” vid Komettorget.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bergsjön

Göteborg

Brott