Nu har Melania flyttat in i Vita huset

Twittrar själv bild inifrån

NYHETER

USA:s första dam, Melania Trump har nu officiellt flyttat in i Vita huset.

Det bekräftar hon själv med en bild på Twitter.

”Ser fram emot alla minnen vi kommer skapa i vårt nya hem!”

Foto: YURI GRIPAS / TT NYHETSBYRÅN
Melania, Donald och Barron Trump återvänder till Washington efter en golfsemester.

När Donald Trump svors in som USA:s 45:e president i januari flyttade han själv till Vita huset. Kvar i lyxvåningen i Trump Tower i New York stannade Melania Trump med parets son Barron,11, som först skulle gå klart skolan.

Twittrade en bild inifrån Vita huset

Tidigare uppgifter från bland annat nyhetssajten Politico har gällt att Melania och Barron kommer att flytta in i Vita huset den 14 juni – samma dag som presidenten fyller 71 – men nu verkar planerna ha påskyndats.

På söndagskvällen publicerade USA:s första dam dock själv en bild inifrån Vita huset på Twitter.

”Ser fram emot alla minnen vi kommer skapa i vårt nya hem!” skriver hon under bilden.

Som Aftonbladet tidigare skrivit om ska presidentsonen börja på privatskolan St Andrew’s Episcopal School i Potomac i delstaten Maryland i höst.

Melania fått kritik för höga kostnader

Vanligtvis brukar hela familjen installera sig i Vita huset tillsammans med presidenten. Den förre presidentfrun Michelle Obama flyttade in direkt, tillsammans med familjens döttrar Malia och Sasha. Melania, som varit gift med Donald Trump sedan 2005, har fått en hel del kritik för de ökade säkerhetskostnaderna för bevakningen av Trump Tower som hennes framskjutna flytt orsakat.

Medan Michelle engagerade sig politiskt under maken Barack Obamas tid på presidentposten har Melania däremot hållit en lägre profil.

Hennes största framträdande gjorde hon när hon stod vid sin makes sida under presidentens niodagarsresa till en rad länder i Mellanöstern och Europa i maj.

”Ger intryck av ett stabilt äktenskap”

Att familjen nu återförenas i Washington kommer knappast att hjälpa Trump i den politiska turbulens som just nu råder i Vita huset, men ger en i USA viktig bild av ett stabilt äktenskap, säger Katherine Jellison, historieprofessor vid universitetet i Ohio till Politico.

– Flytten hjälper till att ge intrycket att presidenten har ett stabilt äktenskap och att hans liv på hemmaplan är under kontroll.