Filmar norrskenet – 402 km över jorden

NYHETER

Nog är norrskenet vackert när vi ser det från jorden – men här är en helt ny vinkel, fångad av astronauten Jack Fischer, rapporterar Washington Post.

Jack Fischer är astronaut på Nasa och verksam vid den internationella rymdstationen ISS, som finns 402 kilometer ovanför jorden. När ett norrsken lyste upp över det norra halvklotet fångade Fischer sin vinkel på film.

Han satte upp sin kamera i en hastighet på 28 000 kilometer i timmen och lät den ta stillbilder under flera timmar. Den hopklippta videon delade han sedan på Twitter och Facebook.

– Folk har frågat mig hur en ”otrolig burrito insmord i fantastisk sås” ser ut. Jo, det är såhär den ser ut. Den fantastiska såsen är grön, skriver han på Twitter.

”Den mest fantastiska sås jag sett”

Norrsken, eller polarsken eller aurora borealis som det också kallas, skapas när en partikelstrålning från solen kommer i kontakt med atmosfären. Då initieras elektromagnetisk strålning.

Klippet från ovan har gjort stor succé i sociala medier. Många är imponerade över den fantastiska vyn.

”Det här är den mest fantastiska fantastiska sås jag någonsin sett. Tack!”, skriver bland annat en av Jack Fischers följare på Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM

Nasa