Rysk politik

Putin och björnen som symboliserar USA:s storhet

Av: 

Joachim Kerpner

Putin och den amerikanska björnen.
Putin och den amerikanska björnen.

NYHETER

Björnen symboliserar Rysslands storhet.

Så det var väl inte så konstigt att Vladimir Putin avbildades med en björn på ryska utrikesministeriets twitterkonto när han fyllde 69 år.

Det var bara ett problem: björnen på bilden symboliserade USA:s storhet.

Förra torsdagen fyllde Ryssland president Vladimir Putin 69 år. På utrikesministeriets twitterkonto Russia hyllades han som en kejsare:

– Han inspirerar filmer, böcker, dikter, nyheter, till och med myter och legender! En av de mest populära världsledarna, Rysslands president 2000-2008 och sedan 2012, Vladimir Putin firar sin födelsedag i dag, skrev ministeriets tjänstemän intill hashtagen #Putin69.

Under hyllningsorden syntes Putin vandra över en äng tillsammans med en björn. Tidningen Meduza konstaterar att björnen ofta får symbolisera Rysslands storhet, men att det blev lite fel i det här fallet.

Twitteranvändare slog nämligen snabbt fast att det inte alls rörde sig om en rysk björn, utan om en amerikansk brunbjörn från Alaska.

Snart hade naturhistoriska museet i New York bekräftat att det stämde. Bilden som Putin kopierats in i visas på museet sedan länge:

– Dioramat med brunbjörnen från Alaska dateras till det tidiga 1940-talet. Brunbjörnarna vid Alaskabukten är de allra största, tack vare en stadig diet bestående av proteinrik lax, skrev muséet på sitt twitterkonto i fredags.

Kanske hade det ryska utrikesministeriets personal missat att Ryssland sålde Alaska till USA 1867…


Stryktipset i sista stund: Jackpott – expertens skrällar och drag

ANNONS

Hemmatest Covid-19 Antigentest finns nu i lager med SNABB leverans.

Extern länk från Quicktest

Köp här


Publisert:

LÄS VIDARE

Putins hemliga älskarinna fick lyxvåning i Monaco – och en miljard, avslöjar ”Pandora papers”

ÄMNEN I ARTIKELN

Rysk politik

Vladimir Putin

Alaska

USA

Björnar