Explosion i trapphus i Strängnäs – en anhållen

Av:  TT

Polisen utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse. Arkivbild.
Polisen utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse. Arkivbild.

En kraftig detonation har skett i ett trapphus till ett flerfamiljshus i Strängnäs. Ingen skadades vid explosionen. En man i 18-årsåldern har anhållits misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.

Larmet om explosionen kom in strax före halv tre under natten till måndagen.

– Man har hört en kraftig smäll. En polispatrull hörde också det här. Vad det är som har smällt är omöjligt att säga, säger Tobias Sundström, vid polisen.

De boende i fastigheten evakuerades i väntan på det nationella bombskyddet som nu har varit på plats och undersökt trapphuset.

Det är oklart hur många som befann sig i fastigheten vid händelsen, men inga personer skadades.

– Det är kraftiga materiella skador i trapphuset, men som tur är inga personskador. Däremot är brottet i sig väldigt hänsynslöst. Om man hade befunnit sig där när det smällde, så hade man ju varit allvarligt skadad eller sannolikt avliden, säger Kristian Malzoff, vid polisen.

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts. En man i 18-årsåldern har gripits och har på morgonen anhållits skäligen misstänkt för brottet, vilket är den lägre misstankegraden. Polisen vill inte uttala sig kring om han har någon anknytning till bostadshuset.

– Vi utreder om det finns en koppling till den sprängning vi hade i fredags kväll i Åkers styckebruk som i mångt och mycket var snarlik den här sprängningen, säger Kristian Malzoff.

Publisert: