Nyheter

Brandbil startade inte vid larm om storbrand

Av: 

TT

En brandbil startade inte vid utryckning. Bilen på bilden har ingen koppling till texten. Arkivbild.
En brandbil startade inte vid utryckning. Bilen på bilden har ingen koppling till texten. Arkivbild.

NYHETER

När brandstationen i uppländska Alunda på midsommarafton larmades om en villabrand några minuter bort, kunde bara den mindre bilen skickas – den stora startade inte.

En äldre kvinna befaras ha omkommit i branden. Händelsen utredas nu internt, skriver Upsala Nya Tidning (UNT).

När larmet om storbranden kom vid 19-tiden på midsommarafton skulle brandstationen i Alunda, som ligger bara några minuter bort, skicka räddningsbilar. Den mindre bilen, en så kallad fip-bil med mindre släckningsutrustning, kom snabbt iväg, men den vanlig brandbilen gick inte i gång, varför är ännu oklart.

– Vi har tillsatt en utredning för att ta reda på vad som orsakade att bilen inte startade. Utredningen pågår just nu och vi kommer naturligtvis vidta åtgärder för att det inte ska kunna hända igen, säger Torbjörn Mattsson, tillförordnad räddningschef på Uppsala brandförsvar, till UNT.

Samtidigt skickades styrkor från flera andra brandstationer, och enligt Torbjörn Mattsson är den preliminära bedömningen att insatsen inte påverkades.

– Fip-bilen var på plats snabbt och enligt de rapporter som jag har tagit del av var det redan då försent att kunna påverka konsekvenserna av branden, tyvärr, säger Torbjörn Mattsson.

På grund av de höga temperaturerna i länet har platsen ännu inte svalnat tillräckligt för att polisen ska kunna påbörja sin tekniska undersökning.

Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand för att grundligt kunna utreda hur branden startade.

ANNONS

Nu kan du shoppa säsongens nyheter hos Ellos - trendsäkert mode för alla tillfällen!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert: