Skärpt straff för flera våldtäkter mot barn

Jonas Dagson/TT

Publicerad 2022-07-19

Hovrätten för Västra Sverige skärper straffet för den man i 40-årsåldern som tidigare dömts för flera fall av sexuellt utnyttjande av barn. Arkivbild.

Hovrätten för Västra Sverige skärper straffet för den man i 40-årsåldern som tidigare dömts för flera fall av sexuella övergrepp på barn, skriver lokala medier.

I mars dömde Varbergs tingsrätt mannen till fyra år och nio månaders fängelse. Men Hovrätten anser att straffvärdet för mannens handlingar ska sättas till sex år och nio månader.

Mannen döms för fem fall av våldtäkt mot barn, tre fall av utnyttjande av barn för sexuell posering, tre fall av grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, tre fall av sexuellt ofredande och grovt barnpornografibrott.

Men han frias på flera punkter, bland annat för en misstänkt våldtäkt på en nioårig flicka i en mellansvensk stad 2005. Mannen har kopplats till brottet via dna på en cigarettfimp, men varken tingsrätten eller hovrätten anser att bevisningen räcker.

Mannen hade sökt upp unga flickor via nätet och sedan förmått dem att skicka bilder och filmer där de utför sexuella handlingar på sig själva. I ett fall har mannen träffat ett barn fysiskt. Flickorna var i tioårsåldern när övergreppen skedde, den yngsta bara åtta år.

ANNONS