Danmark

Försvunna Emilie Meng, 17, hittad död – polisen misstänker mord

Av: 

Oskar Forsberg

NYHETER

På julafton hittades en kropp i en damm i Borup, söder om Roskilde, på Själland.

Enligt polisen är det Emilie Meng, 17, som varit försvunnen sedan i somras som hittats – det meddelade man på Twitter.

Enligt polisen har hon blivit utsatt för våld och man har nu inlett en mordutredning.

Senare hittade polisens tekniker en kniv i närheten av dammen.

Emile Meng, 18, försvann i juli.

Foto: Privat

På julafton hittades en kropp i en damm på Själland i Danmark. Kroppen låg i vattnet vid Borup i Køge kommun, söder om Roskilde.

Hos rättsläkare

Polisen på Mitt- och Västsjälland utreder ärendet och kroppen kördes till rättsmedicinska institutet i Köpenhamn där man fastställde den avlidne personens identitet.

I kväll uppgav polisen på Twitter att det rör sig om Emilie Meng. 17-åringen, som skulle varit 18 år om hon var i livet, har varit försvunnen sedan i juli.

Efter en rättsmedicinsk undersökning har man kunnat slå fast att hon avled kort efter försvinnandet i somras. Det uppgav polisen på en presskonferens i kväll.

Emilies familj är underrättade om dödsfallet, uppger polisen.

Säck med kvinnokläder

Borup, där kroppen hittades, ligger ungefär 65 kilometer från Korsør. Orten varifrån Emilie Meng försvann.

Polisen har arbetat på platsen kring dammen sedan i går och spärrat av ett större område. Aktiviteten har dragit till sig stort intresse från allmänheten. Grannar har också blivit förhörda av polisen, uppger Ekstrabladet.

Alldeles i närheten av platsen där kroppen låg hittade polisens tekniker en kökskniv. Polisen vill inte lämna några kommentarer rörande fyndet av kniven.

Sonny Thomsen, 42, bor på en campingplats i närheten. Han läste om polisarbetet under gårdagen och kom då att tänka på en observation han gjort i närheten av platsen för några månader sedan.

– En dag när jag kom körandes på min moped så såg jag en svart säck. När jag kom närmare såg jag att det var ett bylte med damkläder i säcken. Jag är helt säker på det, för det låg en brunfläckad behå i påsen, säger han till Ekstrabladet.

Försvann tidigt på morgonen

Emilie Meng försvann söndagen den 10 juli klockan 4 på morgonen vid tågstationen i Korsør på Själland. Något Aftonbladet tidigare rapporterat om.

Tågstationens övervakningskameror fångade hur Emilie Meng sa hej då till tre vänner. De tre kamraterna tog en taxi medan 17-åriga Emilie ville promenera hem i den ljusa sommarnatten. Hennes vänner såg genom bakrutan på taxin hur Emilie fixade med mobiltelefonens hörlurar medan de rullade från stationen, skriver danska Berlingske.

Klockan 04.03 skickade hon en skärmdump på ett meddelande till en av vännerna i taxin via Facebook messenger. Vännen skickade ett svar som aldrig kom fram.

Fortsatt utredning

Polisen har sedan försvinnandet mottagit åtskilliga tips men inget av dem har lett till att man kommit vidare i sökandet efter Emilie.

Nu har hon hittats död efter att ha varit försvunnen i 168 dagar.

Polisen höll en presskonferens på polishuset klockan 20.30 och informerade hur man nu kommer att arbeta vidare med utredningen.

På presskonferensen uppgav man att 17-åringen har blivit utsatt för våld och med största sannolikhet avlidit kort efter det att hon försvann. Man har nu inlett en förundersökning gällande mord.

Man vill nu komma i kontakt med personer som har sett misstänkta personer och/eller fordon runt området där Emilie Meng hittades.

– Det är inte så mycket människor som rör sig i det området, sa polisens spaningsledare Søren Ravn-Nielsen på presskonferensen.

Polisens utredare har också säkrat flera viktiga fynd på platsen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Italien-Schweiz i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel


Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Danmark

Brott