Fick sin frisörsalong attackerad med fyrverkerier

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

När Jurgita vaknade på torsdagsmorgonen nåddes hon av ett hemskt besked. Hyresvärden meddelade att någon förstört hennes frisörsalong, rapporterar GT.

– Det är inte första gången. Vi känner oss inte trygga här, säger Jurgita till Aftonbladet.

Det var på natten mellan onsdagen och torsdagen som någon kastade in stenar och sköt fyrverkerier genom fönstret på Jurgita Povilaitienis frisörsalong i Skövde. När hon vaknade på morgonen ringde hyresvärden med det tråkiga beskedet.

– Det var stökigt överallt. Det låg stenar, och det var märken på golvet från fyrverkerier som kastats in. Glasbitar överallt, säger Jurgita.

Trots det inträffade jobbade Jurgita och försökte hinna ta emot kunder under torsdagen. Det har varit stressigt och hon har ständigt haft en klump i magen.

En skräck börjar sprida sig.

– Jag har försökt skärpa mig och jobba, vad ska man göra. Men allt har blivit försenat, säger hon.

Attackerats innan

Salongen har attackerats tidigare. I mars var senaste tillfället. Jurgita berättar att hon känt sig rädd och utsatt under många av de drygt åtta år hon drivit salongen i Skövde.

– Det är ingen som rånat mig, det är bara hot och förstörelse. Det är ungdomar vars föräldrar inte bryr sig om vad de gör, säger hon.

Kunderna har fått höra om hennes utsatta situation. De lider med sin frisör.

– Folk är väldigt ledsna. Alla som bor här vet att jag inte känner mig trygg, och det är många som inte gör, säger Jurgita.

Oroad för framtiden

Hon vet inte riktigt hur framtiden ser ut. Jurgita tycker att det känns svårt att fortsätta jobba när hon känner sig hotad. När hon polisanmälde den förra skadegörelsen kom polisen inte till salongen, och inget hände med utredningen.

Under torsdagen var de i varje fall på plats, och gjorde en undersökning.

– Jag vill inte fortsätta såhär, men jag har tre barn och måste tjäna pengar. Jag är en människa som vill jobba och vara trygg, säger Jurgita.

Polisens presstalesperson i region Väst, Stefan Gustafsson, berättade under onsdagen för GT att han och hans kollegor märkt av en kraftig ökning av våld med nyårsraketer som riktas mot människor.

– Det är allvarligt, det är ju som vapen. Man kan bara hoppas att folk hanterar dem vettigt, men tyvärr är det ju inte så. En av våra patruller blev attackerad under onsdagen, sade Gustafsson till GT.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN