En skadad efter skottlossning – två anhållna för mordförsök

Uppdaterad 2021-01-02 | Publicerad 2021-01-01

En man i 30-årsåldern sköts i ett bostadsområde i Rågsved under fredagskvällen.

Under natten har två unga män anhållits misstänkta för mordförsök.

– Han skrek efter hjälp, säger ett vittne om offret.

Strax efter klockan 19 under fredagskvällen larmades polisen till ett bostadsområde i Rågsved. Enligt uppgift till Aftonbladet ska människor i området ha blivit vittne till hur flera personer skjutit en man.

Ett vittne såg mannen ligga skadad på marken.

– Han skrek efter hjälp och sa att han hade ont. Jag visste inte vad som hade hänt, jag kopplade det inte till smällen jag hört, berättade han för Aftonbladet.

Polisen kom till platsen några minuter senare och hittade den skadade mannen, som fördes till sjukhus.

Fyra personer greps under kvällen på nyårsdagen.

Bombtekniker på plats

Den skjutne har kopplingar till adressen där han hittades. Under fredagskvällen var även polisens bombtekniker på plats och ett större område spärrades av.

Senare under natten till lördagen kunde polisen bekräfta att bombteknikerna varit på plats för att undersöka ett misstänkt farligt föremål som visade sig vara harmlöst.

Polis på plats i Rågsved.

Senare under fredagskvällen greps tre personer misstänkta för inblandning i mordförsöket. Två av dem för försök till mord, en av dem för medhjälp till mord.

Senare på kvällen uppgav polisen att ytterligare två personer gripits misstänkta för vapenbrott i samband med skjutningen.

Under morgonen är det oklart hur många som egentligen greps i samband med skjutningen. De två personerna som greps för mordförsök har nu anhållits.

– Det är två unga män, säger Helena Boström Thomas, polisens presstalesperson.

Polisen uppgav under fredagskvällen att offret var lindrigt skadad och det finns under morgonen inga nya uppgifter om skadeläget.

Tipsa |
Aftonbladet

Så tipsar du Aftonbladet

Tipsa! är det enklaste och snabbaste sättet att skicka tips, bilder och video till oss.
Du når redaktionen dygnet runt via knappen Tipsa! i Aftonbladet-appen. Aftonbladet garanterar alla tipsare källskydd, en grundlagsskyddad rättighet enligt Tryckfrihetsförordningen. Alla tips skickas krypterade.

Du kan också ta kontakt med oss på andra sätt.
Mejl: tipsa@aftonbladet.se
SMS/MMS: 71000
Tipstelefon: 08-411 11 11
Har du ett känsligt tips: Kontakta oss genom Secure Drop
Tänk på detta vid en nyhetshändelse: Var aldrig i vägen för räddningspersonal eller polis. Utsätt inte dig själv eller andra för risker. Tänk på den personliga integriteten. Var inte för närgången utan håll dig på behörigt avstånd.


16 miljoner i jackpott - missa inte expertens
skräll

ANNONS

Följ ämnen i artikeln