Herrgård för 12,5 miljoner på klicktoppen i Uppsala

En av de mest klickade bostäderna på Hemnet är ungefär tre gånger så stor som de andra husen på topp-fem-listan i Uppsala.

Men likt tre av de andra är det inte första gången som herrgården tar sig in på klicktoppen den här hösten.

Det finns bara en nykomling på listan.

Skölsta, Uppsala.
Skölsta, Uppsala.

1. Skölsta, Uppsala

Pris: 5 750 000 kronor. Antal klick: 3 440. Mäklare: Widerlöv & co.

Den mest klickade bostaden förra veckan var den femte mest klickade veckan innan. Vi hittar den några kilometer från Gränbystaden, nordost om centrala Uppsala. Huset som är nybyggt är på närmare 160 kvadratmeter och rymmer sju rum. På entréplan hittar vi ett kök med öppen planlösning mot vardagsrummet, ett sovrum och badrum. På övre plan finns ytterligare tre sovrum, ett arbetsrum, ett allrum och till badrum. På tomten finns också en carport.

Näs Focksta, Uppsala.
Näs Focksta, Uppsala.

2. Näs Focksta, Uppsala

Pris: 12 500 000 kronor. Antal klick: 2 701. Mäklare: Wrede fastighetsmäkleri.

Den näst mest klickade bostaden har seglat upp på klicktoppen efter några veckors paus. I slutet av oktober var den trea på klicktoppen i Uppsala. Herrgården som ligger nordväst om Uppsala har anor från 1700-talet och sträcker sig över hela 500 kvadratmeter med 100 kvadratmeter i biarea. Den rymmer tolv rum, fördelat på tre plan. På entréplan finner vi vardagsrum, kök, ett badrum, toa och sovrum. En trappa upp finns bland annat tre kakelugnar, en öppen spis, balkong, bibliotek, kontor, vardagsrum, toa och två sovrum. På översta plan hittar vi sedan ytterligare fyra sovrum och en toa. På tomten som är 3 198 ryms även ett designat orangeri, förrådsbyggnader och en dubbel carport.

Inninge, Uppsala.
Inninge, Uppsala.

3. Inninge, Uppsala

Pris: 3 250 000 kronor. Antal klick: 2 278. Mäklare: Stad & Land.

Den tredje mest klickade bostaden ligger kvar på klicktoppen för tredje veckan i rad. Förra gången var den den fjärde mest klickade. Vi hittar den en bit utanför stan, intill en beteshage, åtta kilometer utanför Alunda öster om centrala Uppsala. Huset som är från 1975 har ett plan och sträcker sig över 184 kvadratmeter. Det rymmer fem sovrum, kök med matplats, badrum och ett vardagsrum med öppen spis. På tomten, som är på 5 618 kvadratmeter, finns också ett dubbelgarage, gäststuga, förråd och matkällare.

Sunnersta, Uppsala.
Sunnersta, Uppsala.

4. Sunnersta, Uppsala

Pris: 6 750 000 kronor. Antal klick: 1 915. Mäklare: Roi.

Den fjärde mest klickade bostaden förra veckan var den näst mest klickade veckan innan. Huset som vi hittar söder om Uppsala byggdes 1992 och sträcker sig över 176 kvadratmeter. Det rymmer sju rum: Fyra sovrum, ett vardagsrum med kamin, ett allrum, kök, matplats, två badrum och en toa. På tomten finns också ett isolerat förråd på 15 kvadratmeter.

Vårdsätra, Uppsala.
Vårdsätra, Uppsala.

5. Vårdsätra, Uppsala

Pris: 7 495 000 kronor. Antal klick: 1 908. Mäklare: Riksmäklaren.

Den sista bostaden på listan är den enda nykomlingen. Vi hittar den åtta kilometer söder om Uppsala, i närheten av Vårdsätraviken. Huset som är från 1975 sträcker sig över 170 kvadratmeter och rymmer sex rum, fördelat på två plan. På entréplan finns tre sovrum, badrum, toa och kök i öppen planlösning till allrummet. En trappa upp finns ytterligare två sovrum, ett allrum, gillestuga, toa och bastu.

Publisert:

LÄS VIDARE