Polischef förbannad efter knivattacken

TT

Publicerad 2020-12-20

En polis knivskars i samband med ett ingripande på Hisingen i Göteborg under lördagskvällen. Arkivbild.

Regionpolischef Klas Johansson kommenterar lördagens händelse där en polisman blev knivskuren i underarmen vid ett ingripande på Hisingen i Göteborg.

"Att ge sig på en polis som gör sitt jobb är oförsvarbart. Det gör mig uppriktigt förbannad och mycket illa berörd", säger han i ett uttalande på polisen hemsida.

Regionpolischefen berättar i den personligt hållna kommentaren att polisen opererades under natten och att läget nu är stabilt.

"Mina varmaste tankar går till vår kollega och hans närmaste. Detta är inget man ska behöva uppleva på sitt arbete, oavsett vilket yrke man har valt. Vi finns till för att upprätthålla ordning och säkerhet i samhället och det ska vi kunna göra utan att bli angripna eller skadade. Jag vet att vårt yrke är förenat med risker. Ändå blir jag oerhört illa berörd och rent ut sagt förbannad när någon ger dig på en polisanställd", skriver han.

Polisen larmades om ett större bråk i en lokal på Hisingen, där det pågick en fest, strax efter klockan 23 på lördagskvällen och flera polispatruller skickades till platsen.

Polisen beräknar att det fanns mellan 50 och 60 personer på plats när patrullerna kom fram, men att de flesta försvann när de såg att polisen anlänt.

En av poliserna gick fram för att avstyra ett bråk, men blev då attackerad och knivskuren, enligt polisens hemsida.

Ambulanspersonal tog hand om polismannen, som fördes till sjukhus.

Strax därefter greps en gärningsman och en kniv beslagtogs. En förundersökning inleddes med rubricering försök till mord. Gärningsmannen har därefter hörts av polis och blivit anhållen av åklagare, men brottsrubriceringen ändrades till grov misshandel.

Ytterligare en anmälan som gäller misshandel har upprättats efter händelsen. Ingen är gripen i det ärendet.