Ryssland

Dödlig skolattack i Ryssland

Av: 

Amanda Hällsten

Niklas Eriksson

NYHETER

Minst sex elever och en lärare har skjutits till döds på en skola i ryska Kazan, enligt nyhetsbyrån Interfax.

En skytt är gripen och en rapporteras vara död efter polisinsatsen på skolan, enligt lokala medier.

Foto: AP

Minst sex elever och en lärare har skjutits till döds på en gymnasieskola i ryska Kazan, rapporterar ryska nyhetsbyrån Interfax. Men dödssiffran befaras stiga.

En skytt är gripen men enligt vittnesmål i sociala medier hördes skott inne på skolan samtidigt som gripandet fångades på film.

Enligt Interfax finns obekräftade uppgifter om att det kan röra sig om två skyttar. Nyhetsbyrån Tass rapporterar strax före klockan 10, svensk tid, att poliskällor uppger att det finns en andra skytt kvar i skolan och att denne kan ha tagit gisslan.

Foto: AP

Utöver de döda rapporteras 21 personer vara skadade.

Ryska medier som hänvisar till källor inom säkerhetstjänsten FSB uppger att en 41-årig man gripits och kopplas till skolskjutningen.

Områdets guvernör säger i ett uttalande att ”säkerheten är återställd” skolan och att det ska röra sig om en 19-årig man som begått dådet. Eventuella medgärningsmän har inte bekräftats enligt guvernör Rustam Minnikhanov, uppger AP.

Kazan är huvudstaden i delrepubliken Tatarstan i Ryssland och ligger cirka 80 mil öster om Moskva. Kazan är landets sjätt störst stad.

Rysslands ledare Vladimir Putin skickar sina djupaste kondoleanser till offrens anhöriga, säger hans talesman Dmitrij Peskov. Dådet utlöser en översyn av landets vapenlagar.

– Presidenten har beordrat akut arbete med nya regler angående vilka slags vapen som civilpersoner får ha, säger Peskov.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Spanien–Sverige i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Foto: AP

Foto: AP
Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Ryssland

ÄMNEN I ARTIKELN

Ryssland

Skolskjutningar

Våldsbrott