Yxman i Paris ville angripa Charlie Hebo

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Utredare på plats i Paris efter fredagens attack.
Foto: Lewis Joly/AP/TT
Utredare på plats i Paris efter fredagens attack.

Den 18-åring som greps efter fredagens blodiga attack utanför satirtidskriften Charlie Hebdos forna lokaler i Paris har erkänt, enligt polisen. Mannen ska enligt källor felaktigt ha trott att tidskriften fortfarande höll till på adressen.

18-åringen gick till fredags till attack med en köttyxa utanför Charlie Hebdos tidigare lokaler, och skadade två personer. Mannen är född i Pakistan, och kom till Frankrike för tre år sedan.

Enligt mannen var motivet till attacken att hämnas på Charlie Hebdo sedan tidskriften åter publicerat karikatyrer av profeten Muhammed. Tidskriften har sedan attacken 2015 flyttat till hemlig adress. Enligt källor till AFP trodde 18-åringen felaktigt att Charlie Hebdos redaktion fortfarande låg i samma byggnad.

De två personer som skadades i fredagens attack arbetade istället för ett TV-produktionsbolag, vars kontor ligger i samma kvarter som Charlie Hebdos lokaler tidigare låg i. Båda blev allvarligt skadade men deras liv är inte i fara.

Dådet utfördes samtidigt som rättegången pågår kring det stora terrordådet mot Charlie Hebdos redaktion i den franska huvudstaden 2015, som krävde tolv liv.

Sammanlagt har nio personer gripits för inblandning i de som regeringen kallat "islamistisk terrorism", men de tros inte ha deltagit i själva attacken. Flera av dem bodde på samma adress som den gripne 18-åringen.

Publicerad: