Russefest i Bergen spårade ur – elev bet polis i fingret

Foto: BERGEN FOTO OG MEDIA
NYHETER

Vilka drittsekker!

En så kallad ”russefest” i norska Bergen spårade ur fullständigt på lördagsnatten. Elever kastade flaskor och stenar mot polisen. En konstapel ska också ha blivit biten i fingret.

– Det var fullständigt kaos, säger insatsledaren Terje Magnussen till NTB.

Är du serr?

En norsk studentfest, som ju varenda människa i den här ”Skam”-indränkta samtiden vet kallas ”russefest”, gick skikkelig över styr på natten till söndagen.

Polis larmades vid 02-tiden till en villa i området Glasskaråsen norr om Bergen.

Där var det inte direkt frågan om något oskyldigt ”kosegruppa”-möte. Det som mötte poliserna var ingenting annat än gymnasial galenskap.

Vi kødder ikke.

– Då polisen kom till platsen var det 60–70 ungdomar där och det var fullständigt kaos, säger insatsledaren Terje Magnusson till nyhetsbyrån NTB.

Bet polis i fingret

Poliserna bad om att få prata med ägaren till huset, men då blev stämningen så aggressiv att de fick dra sig tillbaka och avvakta förstärkning.

Norska tidningen VG rapporterar att ungdomarna kastade flaskor och stenar mot polispatrullerna. Därefter ska de ha gett sig på både polisbilar och konstaplar.

En av poliserna uppges ha blivit biten i fingret. En annan blev sparkad och angripen med pepparsprej. Ingen av dem fick några allvarligare skador.

Kaos på flera ställen

Totalt grep polisen sju personer efter russe-kaoset. Insatsledaren Terje Magnusson beskriver händelsen som den värsta han upplevt i studentsammanhang.

– Vi bad alla att lämna platsen, men det var en grupp som stannade kvar. Det är svårt att säga varför det blev så aggressivt. Men vi fick skicka dit fem-tio patruller för att få kontroll på situationen.

Under helgen har det också kommit in rapporter om urspårade gymnasiefester från flera andra orter, enligt VG.

– Om det är så här russetiden ska vara framöver så måste någonting göras, säger Terje Magnusson .

ARTIKELN HANDLAR OM

Bergen