Kathy Griffin: “Trump och hans armé har krossat mig”

”Har förstört mitt liv och min karriär”

avEbba Thornéus

WASHINGTON. Det infekterade bråket gällande det ”blodiga, avhuggna huvudet” fortsätter mellan president Trump och komikern Kathy Griffin.

På fredagen höll Griffin en pressträff där hon anklagade Trump för att ha ”mobiliserat en armé” mot henne och förstört hennes karriär.

– Han krossade mig. Men jag viker mig inte. Han är en mobbare.

Foto: MARK RALSTON / AFP
En gråtande Kathy Griffin under presskonferensen.

Det var efter att komikern och programledaren Kathy Griffin publicerat en bild där hon håller upp vad som ser ut att vara president Trumps blodiga, avhuggna huvud, som en massiv kritikerstorm bröt ut.

Bara timmar senare raderade Griffin fotot och bad offentligt om ursäkt.

– Bilden var inte rolig. Jag ber om er förlåtelse, jag har tagit bort bilden, sa hon i en video i sociala medier.

Trump: ”Griffin borde skämmas”

Men ursäkten godtogs inte av presidenten Trump som rasade på Twitter och menade att Griffin borde skämmas, då Trumps 11-årige son Barron ska ha drabbats av panik då han trodde att hans pappa blivit halshuggen.

Även Trumps fru Melania och flera av hans andra barn reagerade kraftigt på fotot, och Secret service, som har hand om presidentens livvaktsskydd, twittrade att de skulle titta närmare på ärendet.

Griffins handlade har fått personliga konsekvenser då hon efter publiceringen fått sparken från nästan samtliga av sina uppdrag, bland annat som programledare för CNN:s program ”New Year’s Eve Live”.

”Mobiliserat sin armé mot mig”

På fredagen höll Griffin en presskonferens där hon anklagade Trump-familjen för att ha ”förstört hennes liv” och för att ha ”mobiliserat sin armé” mot henne.

– Han krossade mig. Jag trodde inte människor skulle vilja mörda mig för det här fotot. Jag tycker att Trump borde sköta sitt jobb i stället för att mobba mig, säger en märkbart omskakad och tårögd Griffin och hänvisar till att hon fått motta flera dödshot efter att bilden publicerats.

Griffin säger även att hon tror att hennes karriär är över.

– Jag bad om ursäkt för att det var det rätta att göra, men i stället utvecklades en mobb-mentalitet mot mig.

”Trump ”bråkar med fel rödhåring”

Samtidigt var Griffin tydlig med att Trump ”bråkar med fel rödhåring” och att hon inte är rädd för honom.

– Han är en mobbare. Jag har handskats hela min karriär med äldre vita män som försökt trycka ned mig. Jag viker mig inte för Trump.

Griffin fortsatte även hävda att bilden bara var en parodi på Trumps påhopp på journalisten Megyn Kelly under en presidentvalsdebatt, då Trump påstod att Kelly var oprofessionell och egentligen bara hade mens.

– Man kunde se att det kom blod från hennes ögon, det kom blod över allt ifrån, sa Trump i en intervju med CNN efter debatten.

”Trump borde be Griffin om ursäkt”

Även medborgarrättsadvokaten Lisa Bloom, deltog på pressträffen och sa att Griffin aldrig menat att bilden skulle tolkas som ett hot mot Trump.

– Det var aldrig en avsikt att hota någon, säger Bloom och tillägger att det är Trump som borde be Griffin om ursäkt för att ”blod nu kommer ur hennes ögon”.

Bloom tillägger även att Griffin befinner sig i en orättvis tvist.

– Han är inte bara Donald Trump, en fastighetsmagnat, som driver en kändisstrid. Han använder kraften i den federala regeringen mot Griffin.

”Vet inte om presidenten ljuger”

Gälland påståendet att presidentens son ska ha blivit traumatiserad svarar Bloom reportrarna att ”ni vet inte om presidenten ljuger”.

Trots kritikerstormen säger Griffin att hon kommer att fortsätta ”göra narr” av president Trump, även om presidentfamiljen ”mobbar henne”.

Även hennes advokat förtydligade att de är redo för strid.

– Vi kommer båda fortsätta att använda våra färdigheter för att motarbeta Trump.

ARTIKELN HANDLAR OM