Misstänkta för människorov åkte fast – i två olyckor

avMartin Mederyd Hårdh, Victor Stenquist

NYHETER

Sex personer misstänkta för mordförsök och kidnappning av en person i Västerås på lördagskvällen.

De ska ha flytt i två bilar – men den ena bilen krockade och den andra började brinna.

Kort därpå omhändertogs de av polisen.

Polisen fick först in ett larm om att en 54-årig man blivit misshandlad av fyra personer och sedan bortförd. Kort därpå kom det in två trafiklarm.

– Det börjar med en grov misshandel och två trafikolyckor. Sedan visar det sig att de har ett samband, säger Thomas Gustafsson, befäl vid polisens länskommunikationscentral.

Sex gripna

Efter olyckan kunde polisen gripa sex personer, fyra män och två kvinnor. Samtliga är anhållna av åklagare. Fem av dem är mellan 50 och 60 år, medan den sjätte är i 30-årsåldern.

De sex misstänkta gärningspersonerna ska ha lämnat den första brottsplatsen i två olika fordon. Den ena bilen krockade i en rondell. Ungefär samtidigt började det av oklar anledning brinna i underredet på den andra bilen, som körde av vägen.

De misstänkta flydde bägge bilarna – men greps senare av polis. Misstankarna mot de gripna rör försök till mord och olaga frihetsberövande.

Den skadade mannen fördes till sjukhus och har drabbats av svåra skallskador, enligt polisen.

Kända av polisen

Polisen säger till VLT fyra personer, tre män och en kvinna, som är kända av dem sedan tidigare. De ska också ha tagit två bilar i beslag.

Till Aftonbladet sa polisen under natten att de hade ”plockat in flera personer”, utan att specificera:

– Bilarna som krockar och kör av har flytt från en brottsplats där de eventuellt har plockat med sig en person. Hur och i vilken omfattning håller vi på och utreder och jag kan inte säga mer än så i det här läget, säger Thomas Gustafsson.

Utredningen kommer att fortsätta med förhör och teknisk undersökning under söndagen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Västerås