Familjen skyddade varandra i ett hörn

TT

Publicerad 2023-10-26

En polis vaktar utanför ett sjukhus där människor har samlats för att få veta vad som har hänt deras anhöriga.

Efter skottlossningen i Lewiston, Maine, där ett stort antal människor sköts till döds under onsdagskvällen samlas människor vid ett sjukhus och på en skola i grannorten för att få veta mer om vad som har hänt anhöriga.

I bowlinghallen där skott avlossades fanns bland annat Riley Dumont med familj, som skyddade varandra i ett hörn av lokalen.

Riley Dumont såg tre eller fyra offer till skottlossningen i bowlinghallen i Lewiston på onsdagen, säger hon till ABC News. När skotten hördes bowlade hennes 11-åriga dotter i en ungdomstävling. Riley Dumonts far, en pensionerad polis, såg direkt till att samla familjen i ett hörn av lokalen.

– Jag låg ovanpå min dotter. Min mor låg ovanpå mig, säger Riley Dumont.

Nichoel Wyman Arel befann sig utanför bowlinghallen och berättar att hon sett många människor lämna byggnaden och kontrolleras av polis. Hon såg en person som var blodig, men kunde inte avgöra om personen var skadad själv.

– Allt är lite otydligt. Jag tog inte riktigt in många av detaljerna, säger hon till CNN.

Hon såg också många barn som var där med sina familjer.

– Det var antagligen det svåraste, att se familjer som strömmade därifrån och veta vad som hände där inne medan de antagligen bara försökte ha en kväll med familjen.

”En mardröm”

En av ägarna till bowlinghallen och restaurangen, Kathy Lebel, var inte på plats vid händelsen men har fått veta att en person gått in och börjat skjuta, säger hon till Portland Press Herald.

– Det är det sista man väntar sig, eller hur? Det känns fortfarande som att allt det här är en mardröm, säger hon.

Hon var en av många som samlats utanför ett sjukhus för att försöka få veta vad som hänt anhöriga. Där finns även en man som säger att en vän var på bowlinghallen under kvällen och inte svarar i telefon.

En kvinna väntar tillsammans med dem för att få reda på vad som hänt hennes anhöriga.

– Min exman och min son spelade biljard på Schemengees, säger hon till tv-stationen WCSH.

Hon fick reda på skottlossningen via sociala medier och tog sig till sjukhuset.

– Vi väntar allihop, och vi har inte hört nånting, säger hon.

Vittnen i alla åldrar

Ett återföreningscenter har inrättats vid en skola i grannorten Auburn, meddelar polisen. Dit ska människor som har frågor om anhöriga kunna vända sig, rapporterar NBC News.

Människor som bevittnat dådet har förts till ett område för att undersökas och intervjuas, och sedan köras till återföreningscentret, säger Auburns borgmästare Jason Levesque.

Vittnena var i alla åldrar, enligt Levesque som säger att han just talat med några tonåringar. Lewistons borgmästare Carl Sheline säger i ett uttalande att han är förkrossad efter händelsen.

– Lewiston är känt för vår styrka och vår beslutsamhet och vi kommer att behöva båda de kommande dagarna, säger han.

ANNONS