Chaufför åtalas efter dödskrasch i Skåne

Av:  TT

Chauffören som på valborgsmässoafton körde på en stillastående bil på motorvägen utanför Båstad åtalas för vållande till annans död.
Chauffören som på valborgsmässoafton körde på en stillastående bil på motorvägen utanför Båstad åtalas för vållande till annans död.

Tre unga män dog efter att ha blivit påkörda av en lastbil på E6 utanför Båstad på valborgsmässoafton. Nu åtalas lastbilschauffören för vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

Åklagaren hävdar att den 27-årige chauffören allvarligt brast i uppmärksamhet och försiktighet genom att inte anpassa hastigheten. Det ledde till att han körde in i en stillastående bil på motorvägen.

Från den stillastående bilen i höger körfält bolmade kraftig rök, vilket chauffören borde ha uppfattat om hastigheten hade varit lägre, anser åklagare Malin Granström.

– Strax dessförinnan, i vänster körfält, står en annan personbil med varningsblinkers på och trots att det här syns på långt håll så har inte föraren anpassat hastigheten. Han har inte ens saktat ner farten utan bara kört vidare. Det är det jag menar är en oaktsamhet, säger hon till TT.

De tre unga männen befann sig intill bilen och skadades så svårt att de avled. Chauffören har under polisförhören förnekat brott.

– Jag kommer att yrka på en fängelsepåföljd, säger Malin Granström.

Publisert: