Saknad kvinna i USA tros ha dödats

Av:  TT

Amerikanska FBI bekräftar att det är saknade Gabrielle ”Gabby” Petitos kvarlevor som har hittats i en nationalpark i den amerikanska delstaten Wyoming.

Den unga kvinnans kropp hittades i söndags efter en massiv sökinsats och har undersökts av en rättsläkare, som slår fast hennes identitet och drar slutsatsen att den 22-åriga kvinnan med all sannolikhet har bragts om livet. Någon dödsorsak har ännu inte angivits.

”Dödsorsaken kvarstår i avvaktan på det slutliga obduktionsresultat,” skriver FBI i ett uttalande.

Många har engagerats i Gabby Petitos öde och fallet har fått stor medial uppmärksamhet. Hon anmäldes saknad av sin familj den 11 september, efter att ha försvunnit under mystiska omständigheter under en bilsemester med sin pojkvän.

Paret inledde sin långa resa över den amerikanska kontinenten i juli. Äventyret dokumenterades med idylliska bilder och videor på sociala medier, men tycks ha fått ett abrupt slut.

Petitos familj hörde senast av henne i slutet av augusti och FBI har riktat sin uppmärksamhet mot pojkvännen, som enligt polisen har varit ovillig att samarbeta. För några dagar sedan försvann även han och FBI uppmanar folk som vet något om hans roll i försvinnandet och var han kan hålla hus att höra av sig.

Publisert: