Zelenskyj och Magdalena Andersson i samtal

Av: 

TT

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skriver på Twitter att han har talat med statsminister Magdalena Andersson (S).

Enligt Zelenskyj diskuterade de två försvarsstöd till Ukraina och hårdare sanktioner mot Ryssland.

Sveriges statsminister Magdalena Andersson (S) vid en pressträff i Stockholm i onsdags.
Sveriges statsminister Magdalena Andersson (S) vid en pressträff i Stockholm i onsdags.

Zelenskyj beskrev även situationen i den belägrade staden Mariupol och tackade Andersson för Sveriges stöd till ett ukrainskt EU-medlemskap.

”Talade med president Zelenskyj igen i kväll, 52 dagar inpå Rysslands olagliga aggressionshandling mot Ukraina. Sverige och EU arbetar oförtrutet för att stödja Ukraina, införa ytterligare sanktioner mot Ryssland, och hålla landet ansvarigt för krigsbrott”, kommenterar Magdalena Andersson samtalet på Twitter.

Talade även med Johnson

Den ukrainske presidenten skrev tidigare under kvällen att han även pratat med Storbritanniens premiärminister Boris Johnson.

Den 24 mars höll Zelenskyj ett videosänt tal till den svenska riksdagen där han bland annat bad om svensk hjälp med återuppbyggnaden av Ukraina. Efter talet sade Magdalena Andersson att hon inte uteslöt ytterligare militärt stöd till Ukraina.

– Vi har precis kommit med ett paket med ytterligare vapen, men vi är naturligtvis beredda att fortsätta arbeta med alla de former som vi kan stötta Ukraina, humanitärt, finansiellt men också militärt, sade statsministern då.

Publisert:

LÄS VIDARE