Misstänkta mordet på miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagen

Norsk miljardär överklagar häktning

Av: 

TT

NYHETER

Den norska miljardären Tom Hagen överklagar Nedre Romerike tingsrätts häktningsbeslut.

– Han är besviken och förvånad. Beslutet kommer att överklagas, säger advokat Svein Holden till tidningen Dagbladet.

Nedre Romerike tingsrätt beslutade under onsdagen att Tom Hagen ska häktas med restriktioner i fyra veckor, misstänkt för mord eller medhjälp till mord på sin sedan länge försvunna hustru Anne-Elisabeth Hagen, vilket var vad åklagaren hade yrkat på.

Advokat Svein Holden anser dock inte att åklagaren har nått upp till skälig grund för misstanke.

– Enligt vår uppfattning kan man inte utifrån vad polisen har presenterat säga att Hagen är den troliga gärningsmannen, säger han till NRK.

Tom Hagen greps på tisdagsmorgonen utanför sitt hem. Innan dess hade polisen inte gett några indikationer på att han kunde vara inblandad i det misstänkta brottet.

Fler misstänks inblandade

Som häktningsskäl angavs att Tom Hagen inte ska få möjlighet att undanröja bevis eller kontakta andra personer som enligt tingsrätten sannolikt är inblandade i det misstänkta mordet. I beslutet hänvisade rätten bland annat till dokumentation som "visar en del av den professionalism som krävts" när Anne-Elisabeth Hagen fördes bort från parets gemensamma bostad den 31 oktober 2018.

Då häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar framgick det inte vad för typ av bevis som finns mot Tom Hagen.

Fallet med den försvunna Anne-Elisabeth Hagen utreddes först som en misstänkt kidnappning, men polisen utgår nu från att hon har blivit mördad.

Misstänkt fabrikation

Redan i somras ska polisen ha riktat sina misstankar mot Tom Hagen, enligt tidningen Verdens Gang. Polisen misstänker att Hagen mördat sin fru och att han sedan försökt vilseleda polisen. Han har flera gånger skickat mejl till polismyndigheten med teorier om potentiella gärningspersoner, skriver VG.

Men breven, kidnapparna och kommunikationen med dem misstänks alltså vara fabricerade av Tom Hagen.

– Det har inte varit en reell förhandlingsmotpart eller fråga om reella förhandlingar, sade polisinspektör Tommy Brøske efter gripandet på tisdagen.

ANNONS

De nya Muminmuggarna ABC finns nu att förhandsboka hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Tom Hagen häktad misstänkt för mord på hustrun

ÄMNEN I ARTIKELN

Misstänkta mordet på miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagen

Tom Hagen

Anne-Elisabeth Hagen

Norge

Mord