Chatt: Så tycker läsarna om vattenskotern

Vattenskotern har blivit ett allt populärare färdmedel på svenska vatten.

Samtidigt har kritiken mot dem ökat – inte minst efter uppmärksammade olyckor.

Nu vill regeringen reglera användandet av vattenskoter hårdare – och läsarna tyckte till om förslaget i vår chatt.

Chatten är nu stängd. Tack till alla som deltog.

Vad tycker du om vattenskotrar?
Vad tycker du om vattenskotrar?
Skicka inlägg
 • Men jisses 🤔...vilken enormt låg kunskapsnivå inläggen är på!!🤯Föräldrar🤨...var ett föredöme för varandra och barnen...!!!Höj eran kunskapsnivå📚💡 och visa RESPEKT för både folk, djur och miljö!!!🦆🐬🦀🐚🐠🦞🐟🦎🦢🦐🐳LÅT ALLT LEVANDE FÅ EN FINSOMMAR !! 😎👍

  Steen
 • Kustbevakningen jagar fartsyndare på sjön med v-skoter. Sjöräddningen räddar liv och assisterar vid sjöolyckor alt andra problem på sjön också med v-skoter. All övrig framfart på sjön med v-skoter måste på något vis regleras. Hoppas att kommande utredning lyckas ta fram ett klart regelverk för framförandet av skotrarna.

  Nisse
 • Höj försäkringspremien till 35,000kr om året så blir det få som vistas på sjön i onödan och den som kör utan försäkring bör bötesbeloppet vara 10,000kr som betalas till kustbevakningen eller polisen 💰💰💰💰

  Lasse
 • Om det bara var för skotare så skulle lösa vissa saker men det gör det inte för man borde också skapa begränsningar för fyrhjulingen/ crossar för dom kör också busåkande/ körning på cykelstigen. Alt i alt tycker Jag att dom alla skal ålders begränsas samt blir pålagt körkort.Det är människas liv man leker med!!!!

  Meral
 • Vattenskoter är ett steg i fel riktning! Det är dåligt för miljön, och bara ett egoistiskt tidsfördriv.Det finns ingen nytta med dem och de stör/förstör för dem som inte åker, och vill njuta av sjö, kust och havslivet. Det är inte fritt att köra skoter, som trotts restriktioner och körkort har problem med olyckor, lagöverträddelse och konflikt med naturintresse/miljö genom exploatering och förstörelse. Samma gäller 4hjulingar som ökat i användning, och utan att lagar eller föreskrifter följs. Nä, bort med nöjeskörning av diverse fordon på andra människor och naturen/miljöns bekostnad!

  Mats Andersson
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN