Polisen kan ha hittat bilen från dödsskjutningen

Polisen kan ha hittat bilen från dödsskjutningen
Polisen kan ha hittat bilen från dödsskjutningen

En vit Audi hittades utbrunnen på en grusplan i Sollentuna i natt.

Enligt Aftonbladets uppgifter är det troligtvis samma bil som ska vara inbladad vid dödsskjutningen av den 12-åriga flickan i Botkyrka.

– Det ligger i sakens natur att vi kommer att undersöka om det är den bilen, men det är inte på något sätt konstaterat, säger Jari Kalliorinne vid Stockholmspolisen, till TT.

Polisen har sedan i helgen sökt en vit i kombimodell som ska ha haft koppling till skjutningen där en 12-årig flicka dog.

Bilen har varit en viktig del i utredningen och polisen har bland annat publicerat en bild på bilen och sökt tips från allmänheten angående Audin.

– Vi är tämligen säkra på att den var inblandad, har Mats Eriksson, presstalesperson på Stockholmspolisen tidigare sagt.

Under natten har polisen hittat just en vit Audi i kombimodell på en grusplan i Sollentuna, norr om Stockholm. Bilen var halvt utbrunnen och bilder från platsen visar hur polisens tekniker undersöker bilen.

Enligt Aftonbladets uppgifter är det troligtvis samma bil som polisen tror är inblandad i helgens skjutning i Botkyrka som resulterade i att en 12 år gammal flicka dog.

Undersöker samband

Polisen har varit förtegna kring händelsen under natten men till TT bekräftar polisen att de utreder om det är samma bil.

– Det ligger i sakens natur att vi kommer att undersöka om det är den bilen, men det är inte på något sätt konstaterat, säger Jari Kalliorinne vid Stockholmspolisen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska flickan ha skjutits i en så kallad drive-by-skjutning. Skottet ska inte ha varit ämnade för flickan som dog.

Inga misstänkta gärningspersoner är gripna efter helgens dödsskjutning.

Publisert:

LÄS VIDARE