Kvinna stucken av okänd cykelman – polisen söker svart bil

Av: Josefine Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Kvinnan i 80-årsåldern hade tagit bilen till Smedjeholmen för en promenad i kustidyllen.

Då blev hon svårt knivskuren av en för henne okänd man som flydde på cykel.

Tio timmar efter dådet är knivmannen fortfarande på fri fot.

– Vi söker efter en mindre, svart bil, säger Sebastian Börjesson på polisen.

En stor polisinsats pågår i Falkenberg efter att en okänd man stuckit en kvinna i 80-årsåldern med ett vasst föremål. Mannen ska ha färdats på cykel och försvann efter attacken som inträffade strax före klockan 14 vid Smedjeholmen.

– Det är en pågående insats. Vi söker med helikopter, bilar, motorcyklar, hundförare och knackar dörr i närområdet, säger Hans Lippens, presstalesperson på polisen region Väst.

Ett stort område har spärrats av kring brottsplatsen. Tio timmar efter dådet är fortfarande gärningsmannen på fri fot.

– Det är en omfattande sökinsats och vi nyttjar alla möjliga resurser vi kan. Vi söker nu en mindre, svart bil och är mycket intresserade av att komma i kontakt med allmänhet som gjort iakttagelser av en sådan i området, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl på polisen region Väst.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har polisen under kvällen spärrat av ytterligare ett område i närheten av brottsplatsen. Polisen ska dessutom ha gjort något form av fynd.

Vårdas för knivskador enligt sjukvården

Kvinnan är förd till sjukhus med ambulans. Enligt Region Halland är hon allvarligt skadad och vårdas hon för knivskador.

Polis på plats efter att en man på cykel knivstuckit en kvinna.
Foto: ANDERS DEROS
Polis på plats efter att en man på cykel knivstuckit en kvinna.
Foto: ANDERS DEROS
Polisen uppmanar personer som sett något att höra av sig.

Attacken inträffade vid en mindre skogsväg. Kvinnan hade parkerat sin bil vid Stafsinge strand och var ute och gick en promenad i området när mannen överföll henne. Området har spärrats av och tekniker har kallats till platsen för en teknisk undersökning. Polisen knackar dörr i området, förhör boende och söker eventuella vittnen till händelsen, samt söker med drönare i området.

Förundersökning om mordförsök

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord alternativt dråp. Allmänhet som har sett eller hört något, särskilt iakttagit en mindre, svart bil eller någon som hastigt lämnat området på cykel, uppmanas kontakta polisen på telefonnummer 114 14 eller kontakta polis i området.

– Om man har sett något eller reagerat på något så ska man höra av sig till oss och meddela det, säger Ann-Christin Löfstrand på polisens regionledningscentral.

Texten uppdateras.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN